Buna ziua, va rog mult sa-mi spuneti daca eu plec din firma la o alta firma, cu un contract de 8 ore, ca loc de muna principal, iar vechea firma doreste sa mai raman pe o perioada daterminata de aprox. 6 luni cu 2 ore la ei, cum trebuie sa procedez? Trebuie sa-mi dau demisia de la ei si sa-mi faca un alt contract pe o perioada determinata si 2 ore? Sau este de ajuns un act aditional la vehiul contract? Nu vreau sa am probleme din cauza asta la noul loc de munca. Va multumesc, mult pentru raspunsuri, anticipat.
Solutia cea mai buna este sa va dati demisia si sa incheiati un cou contract, exact cum ati zis.
Teoretic ar trebui sa fie suficienat un act aditional de modificare a normei si a duratei, insa practic un astfel de act este greu de inregistrat in registrul general al salariatilor.
Oricum ati proceda la vechiul loc de munca, nu ar trebui sa aveti probleme la cel nou. Ar fi insa ideal sa ii informati ca va pastrati partial si temporar vechiul loc de munca, mai ales ca sa preveniti discutiile legate de loialitate / confidentialitate si pentru ca oricum o sa va alegeti care dintre cele doua locuri de munca este cel "de baza" (pentru deducerea din impozit).
Se va face un act aditional de modificare a timpului de munca de la 8 ore/zi la 2 ore/zi , fara a mai fi necesara incetarea c.i.m. si incheierea unui nou c.i.m.