avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Buna ziua, va rog mult sa-mi spuneti daca eu plec din firma la o alta firma, cu un contract de 8 ore, ca loc de muna principal, iar vechea firma doreste sa mai raman pe o perioada daterminata de aprox. 6 luni cu 2 ore la ei, cum trebuie sa procedez? Trebuie sa-mi dau demisia de la ei si sa-mi faca un alt contract pe o perioada determinata si 2 ore? Sau este de ajuns un act aditional la vehiul contract? Nu vreau sa am probleme din cauza asta la noul loc de munca. Va multumesc, mult pentru raspunsuri, anticipat.
Cel mai recent răspuns: lorelai_w , utilizator 10:48, 14 Februarie 2013
Solutia cea mai buna este sa va dati demisia si sa incheiati un cou contract, exact cum ati zis.
Teoretic ar trebui sa fie suficienat un act aditional de modificare a normei si a duratei, insa practic un astfel de act este greu de inregistrat in registrul general al salariatilor.

Oricum ati proceda la vechiul loc de munca, nu ar trebui sa aveti probleme la cel nou. Ar fi insa ideal sa ii informati ca va pastrati partial si temporar vechiul loc de munca, mai ales ca sa preveniti discutiile legate de loialitate / confidentialitate si pentru ca oricum o sa va alegeti care dintre cele doua locuri de munca este cel "de baza" (pentru deducerea din impozit).
Act aditional prin care se modifica durata timpului de munca este suficient.
Se va face un act aditional de modificare a timpului de munca de la 8 ore/zi la 2 ore/zi , fara a mai fi necesara incetarea c.i.m. si incheierea unui nou c.i.m.
Va multumesc foarte mult si va doresc o zi buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programul de lucru in perioada de preaviz botezatuion botezatuion Buna ziua! In cazul demisiei, in cele 20 de zile de preaviz, am dreptul la program de lucru redus la jumatate de norma? Daca da, in baza carui ... (vezi toată discuția)
Inlocuire contract individual de munca drgaby drgaby Buna ziua. Va supun atentiei urmatoarea situatie: Incepand cu anul 2014 lucrez la o societate (X. SA) cu CIM perioada NEDETERMINATA, in care este stipulata ... (vezi toată discuția)
Timpul si durata preavizului apostu maria apostu maria Buna ziua, as avea si eu o intrebare. sigur se poate lucra 4ore in timpul preavizului? si daca da, se modifica durata sau ramane tot 20de zile? eu sunt in ... (vezi toată discuția)