avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata salarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata salarii

Buna ziua,

Am o speta mai uratica.
Un angajat nu si-a mai primit salariul de 2 luni, firma la care lucreaza este in insolventa. Nu trebuia sa fie concediat daca a intrat in insolventa?
Acest angajat a beneficiat anul trecut de o specializare in strainatate pe banii firmei si a semnat act aditional de formare profesionala pe 2 ani.
Ar vrea sa isi dea demisia dar cum ramane cu actul aditional si in acelasi timp cum ramane cu neplata salariilor. Cum s-ar putea iesi din aceasta situatie, va rog solutii!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:34, 14 Februarie 2013
Parerea mea este ca actul aditional nu mai are cum sa-si produca efecte , daca salariatul va fi concediat ca urmare a intrarii angajtorului in insolventa ... recuperarea salariilor va fi greu de realizat in aceasta situatie ... sunt doua posibilitati : inscrierea la masa credala si/sau apelarea la Fondul de garantare a creantelor salariale.
Am inteles, dar in aceasta situatie el ce risca daca isi da demisia cu art. 81.8.?
Nu risca nimic ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi mai pot recupera banii munciti de la o firma in faliment BarbuViorica BarbuViorica Am lucrat la o firma de paza care la momentul cand ne-a angajat se afla in insolventa ,lucru pe care noi angajatii l-am aflat acum o luna.Noi eram platiti cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante salariale romorioka romorioka In anul 2010 societatea la care am lucrat , a intrat in insolventa la cere. Am ramas cu salarii neridicate si cu contributiile salariale pe 8 luni neplatite la ... (vezi toată discuția)
Salarii restante dupa intrarea in insolventa AvramCristian AvramCristian Buna ziua, am fost angajatul unei societati comerciale ce a intrat in insolventa la data de 10.12.2012. Postul meu a fost desfiintat si am fost concediat in ... (vezi toată discuția)