avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cautiune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cautiune

buna ziua, am si eu o intrebare referitor la eliberarea pe cautiune sau eliberarea din arest preventiv daca se poate, referitor la complicitate in cazul vanzari de marfuri interzise ;
Cel mai recent răspuns: mihaela17 , utilizator 10:32, 20 Februarie 2009
Mai concret despre ce marfuri interzise este vorba. Sau daca sunteti amabila sa specificati incadrarea juridica a faptei. Mul;tumesc.
este vorba de un prieten de al meu care este taximetrist;avand aceasta meserie normal ca transporta fel si fel de oameni pe care nui cunoaste si nu avea de stire cu ce se ocupa;s-a intamplat sa transporte ca taximetrist doua persoane, in diferite trasee ca taximetrist, aceste pers.se ocupau cu " anumite marfuri interzise droguri-hasis".Aceste pers.erau urmarite de politisti sub acoperire si iau prins si binenteles ca si pe prietenul meu care era taximetrist.Ei sunt sub arest toti trei 19 zile,iar recursul a fost respins; asteptand in acest termen de 19 zile sa vedem la ce concluzie se va ajunge.
Intrebarea mea este, ca prietenul meu a fost bagat ca si complice si as dori sa stiu daca este vreo scapare pt.el fiind nevinovat si mai ales nu este complice,el este in arest preventiv 19 zile,timp in care se va pronunta un alt proces si verdictul;nu a mai avut probleme cu politia niciodata;este posibil sa scape cu suspendare in libertate sau pe cautiune in asemenea caz, sau ce este de facut care sunt demersurile.
Multumesc , va rog astept raspuns urgent
Da, acum inteleg. Ce sa va spun. Complicata situatia. In primul rind va trebuie un avocat,care sa aiba acces la probele din dosar,in functie de care se va formula apararea. In ce priveste,cautiunea...,la cum merg treburile in tara ,ese posibila. Fara avocat angajat nu vad o solutie care sa va avantajeze. Cit despre vina sau nevina,tot justitia este cea care se poate pronunta. Mult noroc.
Avem doi avocati dintre care unul dintre ei a mai lucrat in asemea cazuri; inteleg ca in momentul de fata lucrurile stau prost in tara noastra la cate se intampla; dar este vorba de o pers. care nu a avut deaface cu ei nu a avut nici o legatura si a fost platit doar ca taximetrist;si dupa cum vam zis nu a mai avut legatura cu politia si este in arest preventiv-19 zile.
Este posibil sa fie pus in libertate cu suspendare????????????
Este posibila cautiunea???????????; cat ar costa cautiunea?????????????????
Care este pedeapsa pt.complicitate????????????

Banuiesc ca cei doi avocati care se ocupa de caz, vau raspuns la aceste intrebari,sau daca nu,intrebatii. Vor fi mai competenti cu raspunsul,avind in vedere ca stiu speta mai bine si au acces la dosar. In rest numai bine.

Alte discuții în legătură

Eliberare Andreea239 Andreea239 Buna ziua.Am si eu o intrebare.Pentru complicitate la talharie se poate elibera pe baza cautiunii su exista vreo sansa de a primi pedeapsa cu suspendare daca ... (vezi toată discuția)
Furt calificat stancel stancel am mai intrebat in forum dar nu am primit raspunsuri clare.Prietenul meu este inchis pentru furt calificat si a primit 29 de zile arest preventiv.Avocatul a ... (vezi toată discuția)
Complicitatea la furtul calificat ContSters291111 ContSters291111 Ce sanse are o persoana acuzata de complicitate la furtul calificat, care este intr\'un grup infractional ,sa fie eliberata dupa ce a fost arestata preventiv ... (vezi toată discuția)