avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reclamatie la o societate comerciala
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reclamatie la o societate comerciala

va rog frumos, ma puteti aujta si pe mine cu o infomatie?
pe data de 1 febr. am depus o reclamatie la o societate comerciala: este vorba de niste haine pe care am dorit sa le schimb, pe bon eram in termen de valabilitate, dar cand am cerut schimbarea lor, mi s-a spus ca sunt accesorii si nu se schimba.

de ce nu mi s-a spus lucru inainte de a cumpara?
am facut reclamatie , mi s-a dat numar de inregistrare, dar din pacate nu mis-a raspuns nici pana acuma.
in cat timp pot primi raspuns la solicitarea mea scrisa?
si care sunt pasii de urmat , pt ca sunt aproape sigur ca raspunsul va fi nefavorabil.
va multumesc anticipat.

Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2013
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 14:27, 14 Februarie 2013
Aveti dreptul sa va adresati Protectiei Consumatorului.
aveti dreptate. dar cei de la Protectia Consumatorului, mi-au spus ca trebuie sa fac cerere scrisa cu nr de inregistrare la societatea comerciala si abia dupa ce primesc oficial un raspuns sa vin la ei , daca nu sunt multumit.
intrebarea este cat trebuie sa astept acest raspuns? o luna? doua?

am iesit de mult din timpul de valabilitate inscris pe bon.
Asteptati 30 de zile de la momentul inregistrarii la societate a cererii dumneavoastra, iar daca nu va raspunde adresati-va Protectiei Consumatorului. Cand veti formula reclamatie catre aceasta institutie aratati ca v-ati adresat societatii si nu ati primit raspuns.
Multumesc frumos,
dar e vorba de 30 zile ( o luna) sau de 30 zile lucratoare?
30 zile calendaristice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare decizie protectia consumatorului radu1212 radu1212 Am si eu o intrebare. Va rog sa ma ajutati si pe mine. As dori sa stiu in cat timp pot contesta o decizie OPC? Sunt persoana fizica, client al unei societati ... (vezi toată discuția)
Formularul de reclamații nu se potrivește cu problema mea! Nicolau Janina Marilena Nicolau Janina Marilena Pentru a reclama la Protecția consumatorilor trebuie să iei legătura cu vânzătorul, avertizandu-l să distrugă singura dovadă pe care o ai! Am bonul, ... (vezi toată discuția)
Retur in garantie maria v maria v Am cumparat un cuptor de paine. In oferta se aplica o reducere daca se preda la schimb alt obiect electrocasnic vechi. Am predat si am beneficiat de reducere. ... (vezi toată discuția)