avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cum scap de aport inainte sa lichidez firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cum scap de aport inainte sa lichidez firma

Buna ziua
Am cumparat un spatiu comercial cu aport administrator iar vanzatorul societate platitoare de TVA nu mi-a eliberat factura iar societatea mea nu a dedus tva-ul avand la mana doar contractul de vanzare-cumparare .Societatea poate sa imi vanda mie spatiul cu aceeasi valoare fara sa emita factura ca sa imi ridic inapoi aportul ?
Vreau sa lichidez firma ,am o posibilitate mai buna asa?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 16:29, 18 Februarie 2013
Conform art. 155 alin. 5 lit. a Cod fiscal, persoana impozabila trebuie sa emita factura catre beneficiar in urmatoarele situatii: pentru livrarile de bunuri sau prestarile de servicii efectuate. In cazul dumneavoastra a fost o livrare de bun, respectiv un bun imobil.
Conform ordinului M.E.F. nr. 3512 din 2008 inregistrarea in contabilitate, respectiv consemnarea operatiunilor economico - financiare se face in baza documentelor justificative, printre acestea fiind factura, nu si contractul de vanzare - cumparare. Contractul de vanzare - cumparare reprezinta acordul, conditiile in care se va transmite bunul in cauza, nu si documentul in temeiul caruia se inregistreaza / consemneaza operatiunea in contabilitate.
La nivelul U.E. exista Directiva 112 din 2006 care in art. 220 impune obligativitatea emiterii facturii in cazul livrarilor de bunuri intre persoane juridice impozabile sau neimpozabile. Directiva 112 a fost preluata si insusita de statul roman si transpusa in prevederile fiscale in vigoare, inclusiv cele pe care vi le-am mentionat anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfa cumparata fara factura iuliannistor iuliannistor Am achizitionat de pe un magazin virtual niste bunuri materiale. La primirea coletului prin curier, am constatat ca nu mi s-a intocmit factura fiscala. ... (vezi toată discuția)
Asociere participatie sau agent ? eugen82 eugen82 am urmatoarea situatie: Societatea mea X impreuna cu alta societate Y dorim sa ne asociem in vederea intermedierii vanzarii-cumpararii unui produs, eu X am ... (vezi toată discuția)
Tva - taxare inversa - export florip florip Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti care este diferenta intre scutirea de la plata TVA pentru o livrare de bunuri in UE (nu din cele supuse taxarii inverse in ... (vezi toată discuția)