Buna ziua.
Am aflat astazi ca am pierdut un proces civil. Sentinta este irevocabila si sunt obligata la plata a 2000 lei cheltuieli de judecata. Ce trebuie sa fac in cazul in care aceste cheltuieli mi se par foarte mari si nejustificate si daca venitul familiei mele de 4 persoane este de 700ron ? In cazul in care ma voi trezi la usa cu un executor care este valoarea maxima a cheltuielilor pe care trebuie sa le platesc si acestuia?
luati legatura cu partea potrivnica si incercati sa ii propuneti amiabil esalonarea platii acestei sume, daca se ajunge la executare silita veti plati si onorariul executorului, va fi inscris in somatie.
Daca astept somatia de plata a executorului pot apoi sa fac contestatie la executare si sa cer diminuarea cheltuielilor de judecata care reprezinta doar onorariu avocat si esalonarea platii acestor sume?
Daca nu erau justificate, nu se acordau. Cel care cere aceste cheltuieli, a depus chitante pt justificarea cheltuielilor, apoi ati putut obiecta la proces cu privire la cheltuieli.
Eu as fi de parere sa nu asteptati sa se ajunga la executare sa platiti si executorul, ci sa va intelegeti cu creditorul sa platiti esalonat.
Onorariu executor
Elena120
Buna seara !
As vrea sa va cer ajutorul in urmatoarea speta cu speranta ca ma puteti lamurii.
In speta, un debitor ii datoreaza unui creditor o creanta ... (vezi toată discuția)