avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Plata cheltuieli de judecata dupa pierderea procesului
Discuție deschisă în Executare silită

Plata cheltuieli de judecata dupa pierderea procesului

Buna ziua.
Am aflat astazi ca am pierdut un proces civil. Sentinta este irevocabila si sunt obligata la plata a 2000 lei cheltuieli de judecata. Ce trebuie sa fac in cazul in care aceste cheltuieli mi se par foarte mari si nejustificate si daca venitul familiei mele de 4 persoane este de 700ron ? In cazul in care ma voi trezi la usa cu un executor care este valoarea maxima a cheltuielilor pe care trebuie sa le platesc si acestuia?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:39, 17 Februarie 2013
luati legatura cu partea potrivnica si incercati sa ii propuneti amiabil esalonarea platii acestei sume, daca se ajunge la executare silita veti plati si onorariul executorului, va fi inscris in somatie.
Daca astept somatia de plata a executorului pot apoi sa fac contestatie la executare si sa cer diminuarea cheltuielilor de judecata care reprezinta doar onorariu avocat si esalonarea platii acestor sume?
Daca nu erau justificate, nu se acordau. Cel care cere aceste cheltuieli, a depus chitante pt justificarea cheltuielilor, apoi ati putut obiecta la proces cu privire la cheltuieli.
Eu as fi de parere sa nu asteptati sa se ajunga la executare sa platiti si executorul, ci sa va intelegeti cu creditorul sa platiti esalonat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent va rog! executare judecatoreasca si cheltuieli AntoanelaC AntoanelaC Buna ziua, Am pierdut procesul de divort cu fostul meu sot. Sentinta a fost declarata irevocabila in data de 10.02.2011. Prin aceasta sentinta aveam sa ii ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare Alina-Adriana Visirin Alina-Adriana Visirin Buna ziua tuturor! Speta mea este urmatoarea: printr-o Ordonanta de plata, am fost obligati de catre tribunal, la plata unei sume de bani, de peste un miliard, ... (vezi toată discuția)
Onorariu executor Elena120 Elena120 Buna seara ! As vrea sa va cer ajutorul in urmatoarea speta cu speranta ca ma puteti lamurii. In speta, un debitor ii datoreaza unui creditor o creanta ... (vezi toată discuția)