avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Este compatibil judecatorul care este curator al uneia ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Este compatibil judecatorul care este curator al uneia dintre parti ? Este...

Buna ziua ! :) Este compatibil judecatorul care este curator al uneia dintre parti ? Este compatibil judecatorul care si-a spus parerea cu privire la pricina in care urmeaza sa dea hotararea ? Sunt foarte interesat de argumentarea raspunsurilor, in special a raspunsului de la cea de-a doua intrebare. Va multumesc daca ma ajutati sa inteleg si logica raspunsurilor! :)
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2013
LuchianSeb, utilizator
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 00:11, 19 Februarie 2013
Patrick_ a scris:

Trebuie să dați mai multe detalii.
Grila este pe CPC sau CPP. Sau pe NCPC sau NCPP?
Răspunsurile sunt diferite .

Grila este pe Codul de procedura civila (cel vechi). Desi poate ca vi se pare simpla intrebarea, sa stiti ca nu este deloc asa. Cel putin mie nu mi se pare simpla. :) Oricum, va multumesc ca ma ajutati ! Pe cine am mai intrebat nu a putut sa ma ajute. :(
Pe vechiul CPC se face distincție între „judecătorul incompatibil” și „judecătorul recuzabil”. Această distincție dispare pe NCPC.

Variantele corecte ale acelei grile sunt cele de la a) și b).
Da, asa este. In cazul b. atata timp cat nu se abtine sau nu este recuzat este compatibil. Asta intelesesem, de aceea insistam pentru argumentarea celuilalt raspuns. In cazul a. (si-a spus parerea cu privire la pricina in care urmeaza sa dea hotararea) nu-mi dau seama de ce este compatibil? D-ule Patrick, ati observat ceva ce nu am putut eu sa observ? Daca da, imi spuneti va rog si mie?
Va multumesc ! :)
Cazuri de incompatibilitate CPC Art40.alin3. ,,Nu poate lua parte la judecata nici judecatorul care si-a exprimat anterior parerea cu privire la solutia in cauza pe care a fost desemnat sa o judece.''

Grila este de la admiterea la INM 2012. Probabil ca e vorba de inteles, dar nu inteleg logica.
Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2013
LuchianSeb, utilizator
Nu e de logică ci e doar de interpretare atentă a textului de lege.

Citiți art. 24 CPC pentru incompatibilitate și art. 27 alin. 1 pct. 7 pentru judecătorul (recuzabil dar nu incompatibil) care și-a spus părerea cu privire la pricină.

PS
De regulă grilele de la INM se rezolvă 90% doar pe baza textului din coduri.
Pentru a discuta acest gen de probleme vizionați forumul celor care postează și rezolvă probleme legate de acest examen de la secțiunea „magistrați și admitere în magistratură”.
Ok. Multumesc frumos pentru ajutor ! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate expert AncaIo AncaIo Buna ziua! Expertul parte al suspectului și expertul desemnat de organul judiciar se află în relație de colegialitate, ambii făcând parte din Biroul ... (vezi toată discuția)
Recuzare intemeiata? natyca natyca Buna ziua Va rog un sfat cu privire la urmatoarea speta... Intre X-petent si Y a avut loc o judecata (pe 2781) care a fost solutionata de completul ... (vezi toată discuția)
= admitere inm 2008 = mikesid mikesid Se pare ca si anul acesta, ca si in anii trecuti, concursul se va desfasura in perioada august - septembrie. Asteptam noutati ! (vezi toată discuția)