avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizare pentru achitarea intretinerii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizare pentru achitarea intretinerii

- Nu am platit intretinerea la apartament 4 luni. In acest timp s-au strans 190 lei de achitat catre asociatia de proprietari. Am fost penalizat dupa 51 de zile cu 0,2% pe zi pentru neplata datoriilor. Am fondul de rulment de 200 lei platit catre asociatia de proprietari. Fondul de rulment a ajuns la aceasta valoare in urma cu 3-4 ani.
- In urma cu 2,5 ani au infiitat un fond de investitii pentru reparatii dar nu s-au facut nimic pentru ca nu au documente legale si din aceasta cauza in urma cu un an am ratat vanzarea apartamentului prin prima casa deoarece imi trebuia adeverinta de la asociatie ca sunt cu taxele la zi, ceea ce nu am primit acea adeverinta pana nu achit integral F.I.. In prezent fondul de investitii a ajuns la suma de aproximativ 500 lei pe apartament.
Va rog, vreau sa stiu daca:
1) este corect sa fiu penalizat atata timp cat fondul de rulment acopera datoria catre asociatie si daca fondul de rulment este purtator de dobanda si trebuie deschis cont bancar separat pentru fiecare persoana.
2) trebuie sa platesc acel fond de investitii daca eu nu stau acolo sau sa nu primesc o adeverinta?
Va multumesc pentru ajutor
In cazul in care am dreptate vreau sa stiu care sunt legile, pentru a le demonstra ca nu au dreptate.
Cel mai recent răspuns: elenazan , utilizator 09:13, 20 Februarie 2013
Legea am studiat-o acum o saptamana. In cazul acesta, eu cui ma pot adesa pentru a sesiza aceste nereguli.
Vreau sa va mai intreb: se poate folosi fondul de rulment (cota mea, adica 200 lei) pentru acoperirea fondului de investitii (bani pentru construirea acoperisului sau altele) in cazul in care eu am achitat cota parte a mea din fondul de investitii.
Multumesc
La ultima intrebare raspunsul este NU.
Din lectura primului dvs. mesaj, inteleg ca vi s-au calculat penalizari in mod abuziv - daca ziceti ca in 4 luni ati acumulat 190 lei, iar FR depus la as. prop. era de 200 lei. Pe aceasta idee trebuie sa masrshati dvs., nu pe ideea achitarii fondului de investitii cu sumele depuse in FR - care are alt rol, cititi mai sus...
Este corect sa fiti penalizat pentru restante , daca in AG asa s-a stabilit .
Fondul de rulment este purtator de dobanda in masura in care asociatia are suficienti bani sa plateasca la timp facturile si sa mai faca si depozite pentru care sa primeasca dobanda,dar ma indoiesc de acest lucru,din moment ce sunt restantieri.
Nu poate fiecare proprietar sa aiba fondul de rulment in conturi diferite care sa fie gestionate separat !
Trebuie sa platiti Fondul de Investitii,banuiesc ca a fost constituit pentru reparatii mai mari.
Nu cred ca la comun cum spuneti dvs. mai este lumina si liftul,partile comune sunt aceleasi chiar daca unele utilitati sunt pe consum individual.
Dvs. nu ati primit adeverinta , ratand astfel vanzarea apartamentului,pentru ca v-ati incapatanat sa platiti FI si nu ati avut dreptate,ca o curiozitate cat sunt penalitatile de care vorbiti si FI ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii intretinere fost proprieter olivia27 olivia27 am cumparat apartamentul prin prima casa in contractul de vanzare cumparare am dovada de la asociatia de proprietari ca a platit datoriile la zi si a fost ... (vezi toată discuția)
Penalitati papit papit buna seara, am un apartament de 2 camere care este nelocuit. detin un fond de rulment de 280 ron. nu am platit intretinerea si am de dat 287 ron cu ... (vezi toată discuția)
Penalizari ContSters122354 ContSters122354 administratorul poate aplica penalizari dupa data scadenta de pata a intrtinerii pe motivul ca nu exista fond de rulment (vezi toată discuția)