avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... dizolvare intreprindere familiala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

dizolvare intreprindere familiala

Am o firma in care eu am drepturi 50 % si asociatul 50 %. Asociatul refuza sa rezilieze firma. Eu ,fiind administratorul firmei, am incetat activitatea,dar asociatul refuza sa se prezinte la Camera de Comert pentru a dizolva firma. Ce pot face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: conta032 , utilizator 13:18, 29 Mai 2013
O intreprindere individuala nu se poate dizolva...acest lucru este caracteristic doar entitatilor cu personalitate juridica. Va recomand retragerea din intreprinderea familiala, la intelegere cu membru familiei, care are posibilitatea sa continue activitatea daca schimba forma juridica a acestei entitati in PFA sau II, pastrandu-si in acest mod numarul de inmatriculare si codul unic de inregistrare.
Cei de la Registrul Comertului spun ca in cazul in care un membru se retrage si ramane doar 1 membru IF-ul nu isi poate schimba forma juridica ci trebuie radiat si apoi sa iti faci alta forma juridica. Ma puteti ajuta cu o lege sau ce declaratii trebuie completate la ONRC pentru a continua activitatea si pentru a pastra datele IF vechi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere familiala edy1984 edy1984 vreau sa renunt am la titlu de asociat in if pot fara acordul celuilalt membru? suntem 2 (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie familiala slk268 slk268 Va rog frumos sa imi spuneti si mie care sunt conditiile si documentele necesare pentru infiintarea unei asociatii familiale , in scopul vanzarii diferitelor ... (vezi toată discuția)
Incetare asociatie familiala ralucagogiltan ralucagogiltan daca reprezentantul unei asociatii familiale decedeaza ce se intampla cu asociatia si cu datoriile contractate de aceasta? va multumesc (vezi toată discuția)