Am o rugaminte pentru cine ma poate ajuta intr-o problema, pe scurt Sunt din bucuresti si-n data de 14.02.2013, pe calea mosilor, am fost oprit in trafic pentru nerespectarea marcajului longitudinal. Agentul de circulatie nu s-a prezentat atunci cand am coborat geamul si pe un ton foarte nepoliticos si nervos mi a cerut actele de la masina, permis si un act de identitate si mi zis motivul pentru care m-a oprit. Nu aveam buletinul la mine si detin un permis francez (dobandit odata cu resedinta in franta, in momentul de fata am buletin dar permis francez) si fara sa ma lase sa ma exprim mi a zis ca am de platit amenda de 675 de lei si 6 puncte penalizare. Dupa care s-a retras in masina lui ca sa intocmeasca procesul verbal si sa primeasca datele mele prin statie. Rugamintea mea ar fi, in ce masura as putea contesta aceasta amenda, find totodata constient de greseala mea dar sunt convins ca amenda mi a dat o prin simplul fapt ca i am prezentat un permis francez si incercam sa ii explic ca nu am buletinul la mine.
Daca apreciati ca detineti probe temeinice care sa dovedeasca varianta sustinuta de dvs,
aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala in termen de 15 zile de la comunicarea PV la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
va multumesc pentru promptitudinea. Credeti totusi ca simplu faptul ca agentul de circulatie nu s-a adresat cu o formula de politeta (buna seara) si nu s-a prezentat (fara nume si functia). S-a adresat la noi cu un ton nepoliticos si pe proces verbal lipseste de exemplu locul meu de munca si functia pot fi motive temeinice ca sa pot contesta acest proces verbal?
tin sa spun ca era si nevasta mea in masina. Si inca un alt lucru am deja niste amenzi de circulatie neplatite.
argumentele prezentate nu constituie motive de anulare a procesului verbal.
amenzile neplatite nu au nicio legatura cu noua amenda.
motive de anulare a pv gasiti aici www.avocatnet.ro/content/art...