Buna ziua,numele meu este Ionut. Am o problema si poate gasesc aici raspuns. In urma cu 7ani,m-am casatorit. Ea are un copil din prima casatorie si unul din timpul casatoriei cu mine. Acum locuim la curte iar casa este pe numele ei si la momentul cumpararii,a trecut in acte ca fiind casa cumparata din vanzarea unui apartament din afara casatoriei. 8 ani am construit casa cu mainile mele si pe majoritatea banilor mei. Nu mi-am pus niciodata problema unui divort,am iubit aaceasta familie si nu am tinut cont de facturi. Acum imi cere divortul,fara vre-o explicatie si fara sa ma acuze de ceva anume. Recunoaste ca nu am jignit-o,ca nu am fost violent,ca am intretinut casa...dar vrea divortul.Inevitabil,am ajuns si la discutia de partaj iar raspunsul a fost ca nu are bani. Am intrebat-o eu unde o sa-mi iau fata,cand o sa vreau s-o iau? Unde ii iau pe amandoi,ptr ca pe baiat il stiu de la 8 luni si e si copilul meu. Mi-a raspuns ca am venit cu un bagaj,plec cu un bagaj. Ea nu are servici,nu stiu cum v-a intretine casa. Vrea divortul la notar,sa terminam mai repede. Nu stiu cum sa fac. Daca ii ofer divortul la notar,poate sa-mi faca evacuare pana la solutionarea partajului? Eu nu am unde sa ma duc,tot ce am facut am facut ptr casa aia. In CF suntem trecuti amandoi cu cota 1/1
daca in cartea funciara sunteti amandoi insemna ca sunteti amndoi proprietari , prezumati in cote egale. va fi proces in care trebuie sa demonstrati ce sustineti mai sus ( nu numai cu acte ci si cu martori) daca nu doriti divortul nu vad de ce ati fi de acord sa va duceti la notar, unde nu veti avea sanse dacat sa fiti de acord cu tot . notarul nu judeca , ia doar act de intelegerea partilor.nu cred ca va avantajeaza.
oricum , inainte de a face un pas in acesta priinta ar fi recomandat sa consultati un avocat pe cazul in speta, sa gasiti cea mai buna solutie
Eu sustin ca e bine la notar, insa incercati sa vedeti ce drepturi aveti ca sa negociati ceva corect pentru ambii.
Cu ce intretine copiii daca raman la ea? Nu prea ar trebui sa ramana pruncii la un parinte fara venit, nu e ok. Oricat ar contribui celalalt.
Casa nu e partajabila in natura?
Sunteti trecut in cartea funciara ca si proprietar pt ca erati sotul doamnei la data cumpararii, dar in cazul unui partaj , dansa va putea dovedi ca banii dati la cumparare erau proprii.
Ce e bine, e ca nu va poate evacua pana la partaj.
Vb cu sotia, poate e de acord sa impartiti in natura casa ( daca s-o putea).
Multumesc ptr sfaturi,dar am obosit sa mai inteleg sau sa caut explicatii sau soluti. O sa-i cedez tot,ptr copii. Nu au nici o vina si nu vreau sa-i tarasc intr-un proces al orgoliilor. Cum am facut o casa,mai fac una. Va multumesc tuturor ptr mesaje
Divort, drept partaj.
avoovi
Sunt casatorit de 25 ani si in nebunia pandemiei, sotia s-a hotarat sa intrerupa relatia, plecand la ma-sa si amenintand cu divort si partaj. Mentionam ca ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune
admin12
Buna seara,
Sunt divortata de 2 ani si nu am facut inca proces de partaj .Acum, pentru ca lucrurile se precipita, pentru ca , onvetuirea sub acelasi acoperis ... (vezi toată discuția)