avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reziliere contract internet
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reziliere contract internet

Pun o intrebare!
Poate sa ma ajute cineva cu un sfat?
Cum sa fac sa anulez un contract cu firma la care am abonament. In iunie 2012 am suplimentat abonamentul vechi de telefon si cu unul de internet cu toate ca aveam internet bun de la alta companie, dar am vrut sa fac o rezerva. Acum constat ca pe masura ce trece timpul acestia maresc valoarea abonamentului fara acordul meu. Drept urmare doresc sa renunt la internetul de la ei dar mi se spune ca am contract pe doi ani si va trebui sa platesc acest abonament plus costurile suplimentare (taxa de reziliere) pentru aceasta perioada. Am auzit acum catva timp ca acest contract se poate rezilia dar nu mai stiu cum. Va rog, daca aveti o solutie pentru aceasta problema, sa-mi spuneti si mie.
Multumesc anticipat !!!

[Editat - Pct. 2.11. din Regulament: Identificarea unor persoane, fie fizice sau juridice, in mesajele postate sau in titlul topicului, nu este de dorit. Nu uita ca pe forum se discuta probleme juridice, iar nu implicarea lui X sau lui Z in ele.]
Ultima modificare: Vineri, 15 Februarie 2013
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 14:36, 15 Februarie 2013
Pretul abonamentului nu poate fi marit fara acordul dvs., exprimat cel putin telefonic (daca nu si in scris). Modificarea unilaterala la initiativa operatorului fara acceptul dvs. poate fi motiv de reziliere.
Daca sunteti sigur de acest lucru (lipsa acord + pret marit pe facturi) puteti face o reclamatie la ANPC insa cu o conditie: sa-i notificati in scris ca datorita modificarilor succesive de pret despre care dvs. nu ati fost anuntat doriti sa reziliati contractul, iar ei sa va refuze revenirea la tariful initial.
Pastrati o copie dupa notificare si expediati-o cu confirmare de primire.
Abia dupa ce va raspund puteti face reclamatia, la ea va trebui sa atasati raspunsul lor.

Aveti aici un model de intocmire a unei reclamatii:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract firma cablu tv mari0779 mari0779 Credeti ca se poate rezilia unilateral abonamentul cu o firma cablu tv in cazul in care de aprox o luna 6 dintre canale functioneaza numai 4 ore din 24 (intre ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract cu societate telefonie mobila Ionescu Fane Ionescu Fane Buna ziua! Acum aprox doua luni , am incheiat doua contracte de telefonie mobila , cu portare din alta retea. Promisiunea era ca minutele nationale se vor ... (vezi toată discuția)
Taxa pe factura tiparita si obligatia consumatorului de a activa factura electronica laur87 laur87 Buna Ziua, Sunt abonat la Next-Gen, si am contract de furnizare plana in Iulie 2013, luna aceasta a venit la factura o informare in care anunta: 1. ... (vezi toată discuția)