avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia de crestere a copilului

Buna ziua. In data de 09.02.2013 sa expirat indemnizatia de somaj (perioada somaj de 1 an) acum am aflat ca sunt insarcinata in 5 saptamani, in acest moment nu sunt angajata.As dori sa imi spuneti daca pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cclaudius , utilizator 23:02, 20 Februarie 2013
Daca va angajati in cel mult o saptamana puteti primi indemnizatie de crestere deoarece intreruperea nu este mare.
1. Puteti sa va angajati si in cursul lunii martie 2013 deoarece sunt permise si fractiunile de luna, in conditiilem prevazute de OUG 111/2010.

2. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin.(5) si (6), considerate luna intreaga.

(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).

(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).

(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.


Multumesc pt raspuns, atunci pot sa ma angajez part time cu un salar brut de 400 ron pt o perioda de 5 luni?
Puteti sa va angajati macar pana intrati in concediul de maternitate (sarcina si lauzie).
Ma scuzati ca revin cu intrebarea, dar vreau sa ma asigur ca am inteles bine. Daca ma angajez din 01 martie 2013 cu part time pentru o perioada de 6 luni urmand sa intru in concediu de maternitate de la 01. sept 2013 (in 20 octombrie ar tb sa nasc) zilele acestea de la incheierea somajul 09.02.2013 si pana la 01.03 nu sunt un impediment pt a obtine indemnizatia de cresterea a copilului si concediu pre si postnatal?

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil silvia23 silvia23 Buna ziua!am si eu o intrebare legata de indemnizatia de crestere copil.Pot beneficia de indemnizatie daca in acele 12 luni lucrate inainte de nasterea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil CISYK CISYK Buna ziua! Sunt insarcinata si in luna noiembrie ar trebui sa nasc. Problema este ca mi-am dat demisia de la fostul loc de munca in15 februarie 2012 unde am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Rody 85 Rody 85 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: din oct 2012 si pana in 16 sept 2013 am lucrat in cadrul unei firme cu un contract de munca part-time (2 ore). ... (vezi toată discuția)