Buna ziua. In data de 09.02.2013 sa expirat indemnizatia de somaj (perioada somaj de 1 an) acum am aflat ca sunt insarcinata in 5 saptamani, in acest moment nu sunt angajata.As dori sa imi spuneti daca pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului. Va multumesc
Buna ziua domnule Tudor! La sfaritul lunii se incheie somajul dar eu deja m am angajat. In luna martie vor veni banii de somaj pentru februarie. Daca merg acum pana la incheierea somajului cu contractul de munca la somaj am ceva de castigat?
1. Trebuie sa mergeti la Agentia de Somaj cu o copie dupa CIM si va inceteaza plata indemnizatiei de somaj cu data inceperii activitatii.
2. Daca este vorba de un CIM pe eprioada nedeterminata atunci, tot la Agentia de Somaj, sa completati o cerere pentru acordarea lunara a 30% din indemnizatia de somaj pana se termina perioada initiala de somaj.
3. Daca veti incheia un CIM pe perioada determinata (pana in 12 luni) atunci se suspenda indemnizatia de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea CIM.
4. Daca nu veti anunta la Agentia de Somaj si veti cumula salariul cu indemnizatia de somaj, in momentul in care veti fi descoperita veti returna indemnizatia de somaj plus penalizarile aferente.