avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia de crestere a copilului

Buna ziua. In data de 09.02.2013 sa expirat indemnizatia de somaj (perioada somaj de 1 an) acum am aflat ca sunt insarcinata in 5 saptamani, in acest moment nu sunt angajata.As dori sa imi spuneti daca pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cclaudius , utilizator 23:02, 20 Februarie 2013
1. Nu este un impediment, cititi art.4 din OUG 111/2010 pe care vi l-am redat in primul meu mesaj.

2. Sunt admise si fractiunile de luna si timpul partial de munca.
Buna ziua domnule Tudor! La sfaritul lunii se incheie somajul dar eu deja m am angajat. In luna martie vor veni banii de somaj pentru februarie. Daca merg acum pana la incheierea somajului cu contractul de munca la somaj am ceva de castigat?
1. Trebuie sa mergeti la Agentia de Somaj cu o copie dupa CIM si va inceteaza plata indemnizatiei de somaj cu data inceperii activitatii.

2. Daca este vorba de un CIM pe eprioada nedeterminata atunci, tot la Agentia de Somaj, sa completati o cerere pentru acordarea lunara a 30% din indemnizatia de somaj pana se termina perioada initiala de somaj.

3. Daca veti incheia un CIM pe perioada determinata (pana in 12 luni) atunci se suspenda indemnizatia de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea CIM.

4. Daca nu veti anunta la Agentia de Somaj si veti cumula salariul cu indemnizatia de somaj, in momentul in care veti fi descoperita veti returna indemnizatia de somaj plus penalizarile aferente.
Va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil silvia23 silvia23 Buna ziua!am si eu o intrebare legata de indemnizatia de crestere copil.Pot beneficia de indemnizatie daca in acele 12 luni lucrate inainte de nasterea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil CISYK CISYK Buna ziua! Sunt insarcinata si in luna noiembrie ar trebui sa nasc. Problema este ca mi-am dat demisia de la fostul loc de munca in15 februarie 2012 unde am ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal livialavinia livialavinia Buna ziua, Sunt angajata la o societate comerciala de 1 an si 5 luni, cu contract de munca pe durata determinata, acesta urmand sa expire in 30.11.2013. ... (vezi toată discuția)