avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensie pentru limita de varsta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensie pentru limita de varsta

Am un angajat nascut in 15.01.1951. Are o vechime in munca de 40 ani si 4 luni si 30 ani si 7 luni de grupa a IIa de munca. Va rog frumos spuneti-mi cand poate iesi la pensie pentru limita de varsta. multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:34, 16 Februarie 2009
1. Reducerea varstei standard de pensionare pentru perioada lucrata in grupa a II-a este de 7 ani.

2. Nu ati scris nimic despre stagiile asimilate (armata, facultatea), si acestea sunt avute in vedere la calculul pensiei pentru limita de varsta.

3. Avand in vedere ca anul acesta a implinit 58 de ani (varsta redusa de pensionare, conform perioadei lucrata in grupa a II-a de munca), putea sa-si depuna dosarul la casa de pensii pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta din ianuarie 2009.
Poate beneficia de pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstei standard de pensionare, pentru activitate dasfasurata in conditii deosebite de munca, incepand cu Ianuarie 2009, respectiv la implinirea varstei de 58 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie? petea petea Sunt nascut pe 23-01-1953 Am 36 ani vechime in munca, din care 31 ani si 8 luni, in grupa a II a de munca. Cand pot iesi la pensie? Cu cat se reduce exact ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa ies la pensie? dinca_marian_eugen dinca_marian_eugen buna ziua. sunt nascut pe 8 ianuarie 1954 si lucrez din anul 1975 fiind incadrat la grupa a2 a de munca,asta pana la 1 aprilie 2001,de la aceasta data am ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata sau pensie de invadilitate??? sweet_rally4u sweet_rally4u Buna seara!ma numesc Raluca...si as dori,daca se poate,sa ma ajutati si pe mine intr-o problema... Tatal meu,nascut la data de 24.09.1950 a fost operat in ... (vezi toată discuția)