prestez servicii de mentenanta calculatoare la cateva primarii si le emit potrivit contractului factura odata la trei luni.
de fiecare data ei platesc la vreo 2 luni dupa emiterea facturii sau si mai tarziu, invocand ca nu au bani samd. Vorbim de o factura de 300 ron odata le 3 luni deci nu se pune problema ca nu ar putea-o plati.
cum as putea face sa-mi plateasca la timp, si eu depind de aceasta suma.
si ce le pot spune cand imi spun ca nu au bani, totusi fiind o suma asa nesemnificativa?
Teoretic nu aveti cum sa ii faceti sa va plateasca la timp,in cel mai rau caz faceti un act aditional la contract in care sa fie mentionat ca plata trebuie sa se faca in termen de x zile de la emiterea facturei daca nu se percep penalitati de intarziere, daca nu actionati in instanta sau reziliati contractul, alte soluti legale nu sunt.
mda, penalitati am incluse in contract dar la asa suma mica ce penalitati sa mai pun..
e frustrant ca mereu aud aceleasi texte de la ei "nu avem bani nici de salarii" cand au un buget de cateva miliarde si e stresant sa tot umblu dupa ei.
As dori sa stiu daca i-as actiona in judecata li s-ar bloca conturile?
Clientul nu a platit
Ioana_j
Sunt graphic designer si acum cateva luni am semnat un contract de colaborare la distanta cu o firma de web design din alt oras din tara. Am stabilit verbal ca ... (vezi toată discuția)