Art41 din H1672 aparuta in MO 891/29.12.2008:
Art 1.
"Absolventii de invatamant superior de lunga durata ,care la data trecerii pe functia corespunzat studiilor absolvite ,erau incadrati pe functii cu nivel inferior de studii ,specifice domeniului in care au absolvit studiile universitsre ,se incadreaza la nivel de studii corespunzatoare.
Art 2
Salariul individual va fi recalculat pe baza punctului de salariu corespunzator nivelului de studii.
Intrebarea mea este urmatoarea .Ce se intampla in cazul unei persoane,contabil, care a fost incadrata pe studii inferioare si care este absolvent cu licenta in ASE,contabilitate.
In Og 10/2008,art 8, se prevede doar o crestere de 20% ptr absolventii de studii de lunga durata.Intrebarea mea este urmatoarea ?Care dintre cele doua se aplica ,ordonanta(1febr 2008) sau hotararea (29 dec 2008).Va multumesc.
HG nr. 1672/2008 se aplica personalului artistic, tehnic si administrativ de specialitate din institutiile de spectacole sau concerte in vederea stabilirii salariilor de baza . Dvs lucrati intr-o astfel de institutie?
Art. 8 din OG nr.10/2008 prevede ca, absolventii invatamantului superior de lunga sau de scurta durata care la data trecerii pe functia corespunzatoare studiilor absolvite erau incadrati pe functii cu nivel de studii inferior, specifice domeniului in care au absolvit studiile universitare, se incadreaza la gradul profesional corespunzator studiilor absolvite, la care se asigura o crestere cu pana la 20% a salariului de baza avut.
PS
In ceea ce priveste salariul minim brut precizat in mesajul anterior, va pot spune ca acesta nu este aplicabil sectorului bugetar.
Da,lucram intr-o institutie de cultura.Este vorba de mama mea care a lucrat contabila timp de cca 40 de ani si care anul acesta a luat licenta la ASE ,specializarea contabilitate..Iar H 1672 ,care se aplica inst de spect sau concerte,dupa parerea mea este f.clara.Dar nu stiu ce se aplica in aceasta situatie.Ordonanta sau Hotararea?.
Va multumesc ptr raspuns.