Va rog sa imi spuneti ce variante as avea in cazul in care am luat un credit cu Prima Casa, divortez, preiau creditul si doresc sa scad valoarea ratei lunare. Practic, ce ma intereseaza, este daca beneficiez de conditii speciale in caz de divort, in acest sens. Am intrebat banca, mi-a spus ca nu imi pot scadea rata si prelungi creditul, pentru ca acesta ar fi fost facut pe perioada maxima de 30 ani. Am platit deja 2 ani de credit si le ceream o prelungire a lui cu inca 2 ani. Rambursarea anticipata am verificat-o, trebuie sa rambursez o suma mult prea mare. Veniturile mele pot acoperi rata, conform conditiilor bancii, creditul este facut de mine, sotul este codebitor.
Pe contract m-am uitat, se specifica in el ca valoarea ratei poate fi modificata la cererea clientului, fara sa se precizeze daca in sensul cresterii sau al scaderii ei si fara sa se specifice situatiile in care poate fi facuta aceasta modificare.
Intrebarile mele sunt:
1) beneficiez de conditii speciale pentru Prima Casa in caz de divort?
2) ce ma sfatuiti sa fac pentru a putea diminua rata.
Numai sa negociati cu banca si sa ajungeti la o solutie care sa va convina. Nu beneficiati de conditii speciale in caz de divort daca nu ati prevazut in contract.
Divort/cale amiabila
iuli113
Buna ziua,
Am urmatoarea speta:
M-am casatorit anul trecut,anul acesta in luna mai mi-am cumparat impreuna cu sotia un apartament prin prima casa-valoare ... (vezi toată discuția)