avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nou proces incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nou proces incredintare minor

La cat timp de la comunicarea unei hotarari definitive si irevocabile intr-un proces de incredintare minor, hotarare pronuntata de curtea de apel, se poate redeschide un proces de reincredintare minor? Exista un timp de asteptare stabilit legal? Daca hotararea s-a dat spre exemplu in ianuarie 2013, pot acum sa redeschid un nou proces, acum in februarie pt administrarea a noi probe? Sunt anumite conditii care trebuiesc indeplinite pentru a redeschide proces nou cu acelasi obiect de incredintare minor?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:49, 15 Februarie 2013
1.Hotararile pronuntate in recurs de catre Curtea de Apel nu se comunica, deci presupun ca intrebarea se refera la cat timp de la pronuntarea hotararii de catre instanta de recurs, se poate formula o noua cerere.
2.O noua cerere de stabilire a locuintei minorului la celalalt parinte si/sau de exercitare a autoritatii parintesti exclusive sau in comun dupa caz, ( notiunea de reincredintare nu mai exista potrivit noului cod civil), se poate formula in conditiile in care de la la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii anterioare, a intervenit o schimbare a imprejurarilor avute in vedere de instanta la luarea masurii respective, schimbare care va trebui evident probata in fata instantei.
Prin urmare legea nu conditioneza formularea unei astfel de actiuni de un anumit termen.
Cum s-a hotarat si cum doriti dvs ?
Daca au aparut elemente noi,daca s-au schimbat conditiile ce au stat la baza hotararii vechi, puteti depune o cerere in ce priveste minorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori emy_lya77 emy_lya77 acum 2 ani am bagat divortul cu minori.SA TERMINAT HOTARANDU-SE CA MINORULSA RAMANA LA MINE,DAR A FACUT RECURS.DE FRICA CA IMI VA LUA COPILUL AM HOTARAT SA MA ... (vezi toată discuția)
Apel la recurs incredintare minor alinutza290 alinutza290 va rog imi poate spune cineva in cazul in care minorul in varsta de 6 ani a fost incredintat tatalui in fond si apel iar in recurs mamei in cat timp poate face ... (vezi toată discuția)
Ajutatima sa inteleg sandu milica sandu milica buna ziua ajutatima sa inteleg cu hotararea judecatoreasca nu mio da judecatorul hotararea definitiva si irevocabila sau trebuie sa o ceara avocatul meu in ... (vezi toată discuția)