avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum pot recuza un complet de judecata ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum pot recuza un complet de judecata ?

Am facu cerere de contestatie in anulare la un recurs cu 3 judecatori. S-a aprobat cererea, dar am inteles din legi, ca ma va judeca acelasi complet.Vreau sa fat cerere de stramutate pentru " banuiala legitima" ( am intrebat la ICCJ si se poate) dar raspunsul il voi primi sigur dupa termenul de judecare al contestatiei in anulare. Pot sa recuz completul si cum sa procedez ? Unul dintre motivele de contestatie a fost ca nu s-a analizat legalitatea procesului verbal dpdv. al art.16 din OG. nr.2/2001 cum am cerut eu ci au constatat ca a indeplinit conditiile de legalitate prevazute la art.17 , adica au fost scrise corect numele meu sin al agentului, lucru pe care nici nu l-am contestat. Spuneti-mi , va rog cum sa procedez pana la raspunsul de stramutare de la ICCJ. Am motive pentru banuiala legitima, practic la fiecare paragraf din motivarea respingerii recursului. Am inteles ca nu se accepta prea usor cererile de contestatie in anulare ( eu nu am nici avocat decat consultantii de pe avocatnet.ro ) si daca au acceptat -o inseamna ca am avut motive intemeiate.
Cel mai recent răspuns: paumaria , utilizator 20:35, 30 Martie 2013
Am cerut sa formulez verbal cererea de recuzare, dar completul de judecata mi-a spus sa scriu cererea ,sa o timbrez si sa achit taxa judiciara ,si sa o depun grefierului pana la sfarsitul sedintei. Asa am facut fiindca dupa cum mi-ati spus si dv. scripta manet, dar nu prea pare corect de vreme ce aveam voie sa fac verbal recuzarea, nu? Nu este o problema , poate e chiar mai bine, dar daca exista niste reguli nu ar trebui respectate de toata lumea ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stramutare proces - conditii tusu tusu Buna ziua, miercuri, 2 aprilie, am o contestatie in anulare la Curtea de Apel. din cate inteleg, contestatia va fi judecata de aceiasi judecatori pe care ... (vezi toată discuția)
Schimbarea completului de judecata si stramutarea in alta localitate a dosarului crucy crucy In prezent am un dosar pe rol la Curtea de Apel ( recurs ) . Din ultima sedinta am fost martor la un scenariu din care s-a plecat cu \"pachet\" din sala de ... (vezi toată discuția)
Recuzare complet de judecata in recurs la ordonanta presidentiala aadialeda aadialeda av paratului,vrand sa amane solutionarea cauzei,a cerut recuzarea completului (partial), s-a stabilit un termen de inca 2 saptamani, la un complet specializat, ... (vezi toată discuția)