Buna seara,
recent m-am angajat ca si referent de specialitate la serviciul public de asistenta sociala din localitatea noastra, ocupandu-ma in prezent de drepturile persoanelor cu handicap, in special cele cu handicap grav.
Astazi m-am confruntat cu o situatie pe care nu stiu sa o rezolv si de aceea as aprecia un sfat din partea celor mai familiarizati cu astfel de probleme. Am doua certificate de handicap: unul pe care scrie grav, fara a se specifica altceva (cu sau fara asistent personal/ingrijitor)- e vorba de un minor si in cazul lor formularele presupun scrierea de catre cei din comisie a acestui lucru si unul, pentru o persoana majora, careia i-au dat gradul grav- fara asistent personal.
Avand cele doua situatii intrebarea mea este : de ce pot sau nu pot beneficia cele doua persoane, ma refer aici la responsabilitatea ce ne revine noua ca autoritate locala? Daca scrie doar grav pot oferi asistent sau indemnizatie? Daca scrie fara asistent pot da indemnizatie sau nu?
Va multumesc anticipat pt ajutor si astept cu nerabdare raspunsurile dumneavoastra
Legea am citit-o deja, dar n-am reusit sa ma lamuresc cum ar trebui sa procedez in cazurile expuse de mine. Dispozitiile acelor articole nu imi rezolva problema.Multumesc oricum
Handicap
B.T.
Buna ziua! Persoana incadrata la Handicap grav ,are dreptul la asistent personal sau la insotitor. Care sunt eu,ca fiica si care nu doar o insotesc, dar eu am ... (vezi toată discuția)