avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... obligatiile unui procuror
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

obligatiile unui procuror

Am depus o cerere la parchet pentru tergiversarea unui dosar penal.Dupa o anumita perioada de timp am primit acasa prin posta o decizie a unui procuror de respingere a plingerii si ca in baza declaratiilor celor ce m-au agresat (au fost considerati ca martori),a dispus NUP asupra altei persoane deci a fost scos din dosar.Trebuia sa audieze si pe martori mei care defapt aveau declaratiile la dosar?
Trebuia sa mi se aduca si mie la cunostinta urmatorul aspect:
ACEASTA REZOLUTIE POATE FI ATACATA IN N ZILE DACA NU DEVINE DEFINITIVA SI IREVOCABILA.
Cel mai recent răspuns: Claudiu Druia , Consilier juridic 17:08, 16 Februarie 2009
Unele parchete preferă să nu mai scrie în rezoluţie că aveţi dreptul să faceţi plângere împotriva acestei rezoluţii în termen de 20 de zile de la comunicare. Verificaţi formularul de comunicare, ataşat rezoluţiei. Dacă nici pe acela nu este menţionată această posibilitate, faceţi plângerea. Aceasta va fi respinsă pe motiv că este tardiv formulată iar dvs. contestaţi la judecătorie respingerea pe motivul lipsei menţiunii iniţiale referitoare la termenul de 20 de zile pentru plângerea împotriva NUP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

traducere - solutie/incheiere de sedinta - in limba romana barbutop55 barbutop55 Numãr unic dosar: 29983/212/2011 Înregistrat în data de: 15.11.2011 Obiect dosar: plângere împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor ... (vezi toată discuția)
Plangere penala- o situatie ciudata UrsacheSoare UrsacheSoare Buna seara. Am urmatoarea problema: am formulat o plangere penala impotriva lui x in anul 2007. Plangerea s-a solutionat de prim procurorul de pe langa ... (vezi toată discuția)
Independenta? IonPopescu-B IonPopescu-B Buna dimineata! Intr-un dosar penal, tergiversat de trei ani,in care rezolutiile procurorilor au fost desfiintate de doua ori, si s-a dispus inceperea ... (vezi toată discuția)