avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Perioada de contributie la fond de pensie.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Perioada de contributie la fond de pensie.

Am si eu o intrebare.
Daca perioada de pensionar pe caz de boala se ia in considerare la calculul perioadei de pensionare?
Care este fractiunea de timp dintr-un an care se ia in considerare la calculul perioadei de contributie la fondul de pensii?
Daca o persoana de sex feminin este pensionata medical din anul 2002, are gradul 2, iar la data pensionarii avea o vechime in munca de 22 de ani.
Care este date la care poate fi pensionata la limita de varsta.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:43, 16 Februarie 2013
1. Perioada de pensionare pentrui invaliditate este perioada asimilata stagiului de cotizare la pensie si se ia in calcul la pensia pentru limita de varsta.

2. Stagiul de cotizare la pensie este format din orice perioada pentru care s-a platit contributia de asigurare sociala pentru pensie.

3. - De la pensia de invaliditate puteti trece numai la pensia de limita de varsta la data la care indepliniti varsta standard de pensionare.
- Ca sa va spun varsta standard de pensionare trebuie sa spuneti luna si anul nasterii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Februarie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc pentru raspuns.
Data de nastere este 11.01.1958
1. Pentru o femeie nascuta in ianuarie 1958 varsta standard de pensionare este de 61 de ani, stagiul complet de cotizare este de 31 de ani iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

2. Asadar in ianuarie 2019 puteti solicita pensie pentru limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie invaliditate gr.3 ( stagiu de cotizare) marii_48 marii_48 Buna ziua doamna avocat! Va relatez urmatoarea situatie: Sunt pensionata pe caz de boala gr. 3 , din 1 sept 2008 revizuibila la un an . Am lucrat ... (vezi toată discuția)
Pensionare marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Cind se poate pensiona o pers de sex feminin nascuta in 09.11.1958,care a inceput sa lucreze 01.02.1979 si care este in pensie de invaliditate gr.III din ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate - vechime in munca nimbrescu nimbrescu As dori sa stiu cati ani de pensie de invaliditate gradul II si III echivaleaza cu un an de munca (luat ca vechime in munca). Sora mea, nascuta in martie 1958 ... (vezi toată discuția)