avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acord drum de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acord drum de servitute

Buna ziua.
Am urmatoarea intrebare:
ce acord se poate incheia pentru utilizarea unui drum de servitute, de catre unele loturi vecine drumului, care nu au drept de accesare pe drum, si legal au acces de servitute prin alta parte. exclus vanzarea sau concesionarea. exista vreun acord fara termen de valabilitate? acordul respectiv este anulabil sau nu? Daca da in ce conditii. va multumesc
Cel mai recent răspuns: gioni_b , utilizator 11:02, 17 Februarie 2009
Va recomand un contract de comodat pentru suprafata respectiva cu conditii mai drastice ce va da posibilitatea ca oricand sa il reziliati unilateral.
Există dreptul de servitute, drept real care poate fi constituit prin acordul dintre proprietarul drumului şi proprietarii terenurilor în favoarea cărora urmează a se institui dreptul. În principiu, dacă nu s-a stabilit altfel, dreptul de servitute este perpetuu.
problema este ca acele loturi care doresc accesarea acestui drum au drept de servitute prin alta parte. insa este cam impracticabil pe timp de iarna. si de aceea ei doresc arondarea la drumul meu de servitute, unde eu sunt proprietar cu inca alti 3. nu le-am cerut bani si nu doresc sa imi vand cota indiviziune ( niciunul din coproprietari nu doreste asta). doresc doar sa le dau si lor drept de folosinta. insa ei nu se multumesc cu un acord verbal, ci doresc o forma de acord care sa nu poata fi anulata la orice ora de vreunul dinrte cei 4 propietari ai drumului de servitute ( cica vor sa investeasca in drum sa il asfalteze si sa isi protejeze cumva investitia). Exista asa un acord?
acel contract de comodat se refera la intreaga mea cota indiviza sau poate fi si partial? Am nevoie de acordul celorlalti proprietari ai drumului? sau daca il incheie doar unul dintre cei 4 proprietari adrumului, apoi ceilalti nu se pot opune ? va multumesc
Da, cel despre care vorbeam mai sus.

Dreptul lor va fi un drept real, întabulat în cartea funciară.

Alte discuții în legătură

Drum de servitute. mugurciup mugurciup Buna ziua. Am cumparat un teren de 462 mp din care sunt stipulati in contract 62 mp drum de servitute, reprezentand 1/10 pt fiecare lot.La primarie ,pt ... (vezi toată discuția)
Conflict servitute iasmina2009 iasmina2009 Buna ziua, am cumparat impreuna cu alte 8 persoane un teren mai mare, pe care l-am impartit in loturi de marimi diferite, in functie de dorinta fiecarei ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere cu sau fara despagubiri _adi_ _adi_ Bunicul a detinut o parcela de teren de 6000m inainte de 1990. A vandut 1000m in 1991 ( casa si terenul de langa casa) S-a facut in asa fel schita terenului ... (vezi toată discuția)