avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua.spuneti-mi va rog frumos daca sotul a decedat si nu si-a cerut o bucata de pamant ce il avea mostenire de la bunica lui eu ca sotie pot sa-l pun in masa succesorala?mai mentionez ca acel pamant nu este inscris in anexa 23 si 24 pe numele sotului. cum as putea eu ca sotie sa-l cer.noi nu avem copii dar sotul decedat are o sora vitrega dupa tata iar acel pamant despre care va spun este de la bunica din partea mamei ambele decedate si ele.va multumesc
Cel mai recent răspuns: BoangherMihaela , utilizator 13:07, 20 Februarie 2013
Din cele ce ati mentionat eu inteleg ca deja sunteti unica mostenitoare a casei parintesti, daca spuneti ca ati dezbatut succesiunea dupa parinti. In aceste conditii, va trebui s amergeti la curca financiara cu certificatele de mostenitor si sa faceti rol pentru imobil cota de proprietate 100 % pt dvs.

La fel si la cadastru, daca nu s-a ocupat notarul la care ati dezbatut succesiunea.
va multumesc pt sfat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune. drepturile sotului supravietuitor mihaela70 mihaela70 buna seara .as dorii sa-mi spuneti daca fratele a decedat si nu are copii , sotia lui poate sa deschida o succesiune dupa bunica fratelui , are vocatie ... (vezi toată discuția)
Succesiune adrian444 adrian444 buna ziua . bunica cumpara 500 m teren , mama (sg fica a bunicii )cumpara 250 m , tata (sot mama ) cumpara 250 m -deci total 1000 m teren intravilan . moare ... (vezi toată discuția)
Suntem 2 frati si mama. tata a decedat in 2021. vrem sa dezbatem ... silviu1975 silviu1975 Suntem 2 frati si mama. Tata a decedat in 2021. Vrem sa dezbatem succesiunea dupa bunici, parintii tatalui meu. Tata mai are 2 frati, ambii in viata. Nu am ... (vezi toată discuția)