avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... NCPC: unde se judecã recursul?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

NCPC: unde se judecã recursul?

Buna seara,

S-a afisat hotararea pentru procesul de fond in divort in Internet, dar nu am primit inca motivarea.
Puteti sa-mi spuneti, va rog:
-prin comunicare trebuie sa inteleg acea motivare?
-daca pe vechiul cod de procedura civila recursul il formulam pentru Curtea de Apel Ploiesti (dupa Judecatorie jud. X, tribunal jud. X, X fiind in aria de competenta a Curtii de Apel Ploiesti), acum trebuie sa inteleg ca daca ajung la recurs, acela e in situatia de fata in competenta Inaltei Curte de Casatie si Justitie?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:15, 17 Februarie 2013
In cazul dvs. este vorba de apel si nu de recurs.
Apelul in declarati la judecatorie.
Se va judeca la tribunal si nu la curtea de apel...
Dispoziţiile Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă (NCPC) nu sunt aplicabile cauzei dvs., excepţie făcând administrarea probelor. Potivit art. 24 din acest act normativ, dispozitiile legii noi de procedura se aplica numai proceselor si executarilor silite incepute dupa intrarea acesteia in vigoare.
Hotararile raman supuse cailor de atac, motivelor si termenelor prevazute de legea (de procedura) sub care a inceput procesul.

Dvs. nu aveti ce cauta prin NCPC.

2cool4school a scris:

Puteti sa-mi spuneti, va rog:
-prin comunicare trebuie sa inteleg acea motivare?

Da, comunicarea presupune comunicarea hotararii motivate.
De la comunicarea hotararii motivate aveti un termen de 30 de zile pentru a formula apel, iar apelul se va judeca la tribunal.
Aceeasi situatie si in cazul deciziei pronuntate de instanta de apel, in sensul ca termenul de recurs de 30 de zile va curge de la comunicarea decizie pronuntate , iar recursul se va judeca la curtea de apel.
Prin urmare va judecati pe vechea procedura si nu pe noua, asa cum deja ati lecturat mai sus.

Comunicarea inseamna sa primiti acasa ori la domiciliul declarat in dosar hotararea intreaga de divort, nu cele cateva randuri citite pe internet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare apel inainte de comunicarea hotararii ContSters148939 ContSters148939 Am inteles ca pot declara apel improtriva incheierii sedintei din data X, intr-un dosar pentru stabilirea programului de vizitare a unui copil, precizand ca ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune tudorioan tudorioan O speta care s-a judecat pe fond, s-a declarat apel si in cele din urma recurs la Curtea de Apel Ploiesti! Valoarea bunurilor in disputa (teren si casa de ... (vezi toată discuția)
procedura penala marianavacaru marianavacaru in anul 2009 o judecatorie pronunta o hotarire intr-o cauza penala.Aceasta hotarire este atacata cu apel de catre parchet si de catre inculpati.Se judeca ... (vezi toată discuția)