avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Inscriere SNG?
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Inscriere SNG?

Buna seara! Am ctv nelamuriri daca poate cnv. sa ma ajute...Eu am terminat fac. de geografie, ma pot inscrie la SNG? si daca da cum se procedeaza? ar trebui pe timpul scolarizarii sa nu fiu angajata in alta parte? adica sa renunt la locul de munca...?cursurile cum se tin? ce ar trebui sa fac la inscriere sunt anumite categorii din ce ar trebui sa aleg?am vazut ca sunt mai multe categorii..arhivari etc. Sunt cam in ceata sincer si fiecare vine cu alta parere si nimic concret...
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:38, 18 Februarie 2013
Nu.Pentru a sustine concursul la SNG trebuie fie sa ai studii juridice, Drept, pentru un post de grefier cu studii superioare, fie studii medii pentru un post de grefier cu studii medii.Nu stiu daca se accepta sa te inscrii pentru un post cu studii medii avand si facultate, in cazul tau Geografia.Te poti informa de pe site-ul institutiei.La inscriere nu alegi tu nimic.Inveti inainte materiile din care se sustine concursul,te prezinti,il promovezi sau nu si apoi urmeaza scolarizarea propriu-zisa.Timp in care nu mai ai alt job,esti salarizat de SNG.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Februarie 2013
ContSters262049, utilizator
Te poti inscrie doar pentru post de studii medii care sunt din ce in ce mai putine.Acestea sunt scoase la concurs prin intermediul Curtilor de Apel. Scolarizarea pentru grefierii cu studii medii se face tot prin SNG dar in timp ce deja esti angajata.(cursuri de formare continua). Fie vorba intre noi..la cati absolventi de drept sunt se ajunge in situatia ca si posturile pentru studii medii sa fie ocupate tot de absolventi de drept care accepta incadrarea inferioara macar si pentru a pastra contactul cu domeniul urmand sa se dezvolte ulterior. Nu contest capacitatile nimanui..dar (cel putin teoretic) cred ca e greu sa concurezi cu cei care au facut drept sau administratie (deci au studiat 4 ani in domeniu).
Meseria de grefier este incompatibila cu orice alta meserie cu exceptia celor din invatamantul superior.
pt informatii suplimentare poti studia anuntul de organizare a exam de anul trecut :
[ link extern ]
Si pentru a te lamuri cum e sistemul judiciar din Ro si implicit cum e organizata meseria de grefier, ce atributii are fiecare tip de grefier etc ..poti studia bibliografia indicata pentru examen la proba de"" organizare judiciara ""toate aceste informatii sunt proba de examen la admiterea in profesie) [ link extern ]
In legile respective gasesti toate informatiile necesare pe care nu le gasesti in parerile exprimare de unul sau altul :) Spor si succes.
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2013
DahliaNoir, utilizator
Intervenţie moderator


Am rugămintea să continuaţi discuţiile începute folosind butonul "răspunde" (albastru, dreapta, jos). În acest mod există continuitate între discuţia iniţială şi întrebările şi răspunsurile ulterioare.

Mulţumesc!

Gabriela Pintea


nicole27 a scris:
Va multumesc pt raspuns...sunt dezamagita si nu cred ca mai are sens sa ma chinui ctv luni sa invat pe rupte si apoi sa fiu respinsa pe motiv ca nu am studiile necesare pt a ma inscrie la scoala, desi imi doream sa scap de munca la ''patron'' dar cred ca ar trebui sa fiu realista totusi, deja ma lupt cu mentalitatea patronilor care pun limita de varsta la angajare ( pt fete)...si nu am decat 28 de ani dar na...vremurile sunt grele...


Iras a răspuns:
Incearca sa răspunzi tot acolo unde pui întrebarea.In mod normal, ar trebui să te duci la secretariatul de la SNG şi acolo sa intrebi toate aceste detalii, sa te lamuresti.La 28 de ani poti incepe facultatea de drept,o poti termina si te poti inscrie pentru concurs la INM, SNG cu studii superioare sau Barou.Daca vei parcurge forumul de admitere in magistratura,iti vei da seama ca sunt acolo persoane care sunt trecute de varsta atat de ,,inaintata,, a ta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Post in urma examen sng RamonaCristiana RamonaCristiana Buna ziua, Am inteles ca dupa parcurgerea cursurilor si absolvirea SNG iti gasesti rapid de lucru.Este adevarat?Esti repartizat imediat pe un post sau e ... (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)
Pentru grefier bcfbmv bcfbmv Buna Ziua, Spuneti-mi va rog , pentru ca sa ajung grefier ce studii trebuie sa am? Va multumesc. (vezi toată discuția)