Anul trecut in Februarie am pierdut un proces de stabilire a programului de vizita minori in sensul ca o instanta de recurs a dat mai mult de cat sa cerut.Fosta sotie a vrut sa reduca programul de relatii personale cu minorele solicitand un program de zi(in clasica prima si a trei-a sambata din luna de la ora 10-19).In schimb nu a specificat nici in scris si nici oral in cadrul sedintei publice la care domiciliu sa se desfasoare acest program ce urma sa fie modificat.B-nteles,hotararea curtii de apel motivand ca minorele sunt prea mici(3 respectiv 1 an),a casat ambele hotarari care erau in favoarea mea,modificand in parte,stabilind ca programul de vizita sa se desfasoare la domiciliul fostilor socrii.X-(.In luna Mai 2012 am redeschis actiune pentru "exercitarea autoritatii parintesti"(potrivit N.C.C.) si stabilire a programului de vizita minori la domiciliul meu(in prima si a trei-a saptamana din luna incepand de vineri ora10 pana duminica ora 12) precum si vizitarea copiilor la camin o data pe saptamana(in saptamana a 2-a si a 4-a),motivand si proband totodata ca din cauza animozitatilor fostei sotii...ba mai mult a fostilor socrii,acest program nu se poate desfasura in conditii bune la domiciliu LOR!Solutia data de catre instanta de fond de aceasta data e:... "admite in parte actiunea reclamantului...exercitarea autoritatii parintesti sa fie in comun.. jumatate de ora la sfarsitul programului de la camin,intr-una din zile din a 2-a si a 4-a saptamana din luna,precum si permisiunea de a participa la oricare din festivitatile organizate ocazional,iar in cadrul relatiilor personale cu cele doua minore obliga parata sa permita atat reclamantului cat si bunicilor paterni vizitarea la domiciliul minorelor ...cu obligatia achitarii sumei de 4 sute de lei reprezentand cheltuieli de judecata catre parata.Pronuntarea a fost pe data de 23 Ian.a.c.,momentan n-am primit comunicarea motivata.Intrebarea mea e cum as putea ataca o asemenea sentinta?....din moment ce exercitarea autoritatii parintesti e mai in comun pentru fosta sotie...?!#-oImediat,inainte de pronuntare aceasta a retras definitiv fetitele de la camin si a inscris-o doar pe cea mare(in vartsa de 5 ani) la o gradinita din comuna ei,fara acordul meu.Intentionez sa obtin o hotarare definitiva si irevocabila prin care sa pot prelua la domiciliul meu macar 4 ore in prima si a 2-a sambata din luna.Deasemenea nu sunt de acord cu cheltuielile de judecata,n-am solicitat cheltuieli si nici nu reprezint culpa procesuala.Pot sa cer instantelor superioare sa judece sub aspect de incident sau eroare juridica hotararea luata de CURTEA DE APEL?Am impresia ca mi s-a legat o tinichea de coada...faptul ca trebuie sa-mi vizitez fetitele doar in prezenta fostei sotii.Mentionez ca sunt un tata exceptional pentru copii si am avut o relatie buna cu minorele,am dovedit asta in toate etapele parcurse!Astept raspuns de la profesionisti,mutumesc anticipat!
Pai ori e alt dosar din mai 2012 si are o sentinta (hotarare data in fond, in cazul de fata de o judecatorie) ori aveti ceva cu fosta decizie a Curtii de Apel, nu inteleg...
Ati avut un avocat? Ca e ciudat ca ati obtinut asa de putin, copiii nu sunt chiar mici.
actiunea ptr.exercitarea autoritatii parintesti a fost RE-deschisa in Mai 2012!Pe 23 Ianuarie a.c. abia s-a pronuntat sentinta la judecatorie,n-am primit comunicarea...dar sunt sigur ca s-a tinut cont doar de varsta frageda a minorelor.Dupa cum se poate observa...am obtinut foarte putin si nu sunt deloc multumit cu aceasta decizie!DA,am avut aparator,am administrat probele suficient de bine...!Voi putea critica fosta decizie a curtii de apel,cu "riscul"chiar de o sa ajunga iar in recurs?Pentru faptul ca o INSTANTA DE CONTROL JUDICIAR a facut o eroare grosolana...acuma trag ponoasele!Ar fi trebuit sa castig ceva mai mult pe fond...oadata cu schimbarea N.C.C.,dar probabil judecatoriile nu pot modifica hotararile luate de Curtile de apel!?sau...nu mai inteleg nimic!
Hotararea anterioara a Curtii e ca un cal mort acum ca aveti hotarare noua pe fond, nu-i mai cautati potcoave!
In plus, sa criticati toate deciziile, unele inutil, nu va ajuta in fata unei instante.
Concentrati-va pe actuala hotarare, vedeti motivarea si mergeti mai departe.
Saracele copile, din pacate.
nu inteleg despre ce camin este vorba ( ati citat din hotarare) .
ce doriti ar trebui sa puteti obtine daca nu s-a probat nici o vina a dvs. ( comportament iresponsabil fata de minore)...
Hotararea Curtii de Apel anterioara nu mai conteaza, altfel actiunea v-ar fi fost repinsa ca avand autoritate de lucru judecat. insa nici nu mai puteti sa o readuceti in discutie.