Buna ziua ,Sint un nou pensionar in rindul celor multi si as aveo o nelamurire ,am 56 de ani si dupa decizia de pensionare mi sau gasit 29 de ani si 10 luni munca ,dintre care am 9ani si 2 luni de gr ll de munca coeficient de 0,55.Diferenta de anii de grupa nu se adauga la vechimea totala adica la cei 29 de anii ,sporurile nu se adauga la plata ,Mi sa facut o pensie de 630 ron ,ceia ce cred ca este putin .As putea sa fac contestatie si pa ce motiv .Va multumesc anticipat .
Pentru 7 ani de grupa a II-a vi s-a acordat o perioada suplimentara(stagiu aferent)la vechimea in munca,de 2 ani si 3 luni si un punctaj suplimentar prin aplicarea art.100 a) din legea 263/2010
Art. 100
Persoanele care au desfasurat activitati in locuri de munca incadrate in grupele I si a II-a de munca, potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, cele care au desfasurat activitati in locuri de munca incadrate in conditii deosebite, conditii speciale sau alte conditii de munca, potrivit legii, beneficiaza de majorarea punctajelor lunare realizate in perioadele respective, dupa cum urmeaza:
a) cu 25% pentru perioadele in care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa a II-a de munca, potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, sau in locuri de munca incadrate in conditii deosebite, potrivit legii;
Deci 29 ani si 10 luni + 2 ani si 3 luni = 32 ani si 1 luna total stagiu de cotizare.
Diferenta de 2 ani si 11 luni pana la stagiu complet de cotizare(35)a fost acoperita cu un stagiu potential.
Pentru acest stagiu potential s-au aplicat prevederile legii 263/2010:
Art. 98
(1) Pentru stagiul potential, acordat persoanelor in drept sa obtina o pensie de invaliditate, punctajul lunar este de:
mersi frumos de raspuns ,dar la 29 de anii si 10 luni nu sau adaugat acei 2 anii si 3 luni ci a ramas la 29 si 10 luni si spune decizia ca din 29 de anii incepe cu 16 ani conditi normale de munca si insiruie 9 ani grupa 2 ani si 3 luni dar nui aduna la cei 29 d3 ani ca sa iasa 32 de anii cum spuneti dv
V a multumesc .
Precizati,toate datele legate de stagiul de cotizare.
Ani,luni,zile la conditii normale
Ani,luni,zile grupa II-a
Ani si luni de stagiu aferent
Ani,luni si zile stagiu potential
Ani,luni si zile de stagiu asimilat