Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Bunica mea de 85 ani a fost violata acum trei zile. A venit politia,s-au luat declaratii a fost la spital, a fost gasit vinovatul care a si recunoscut. Apoi a venit fratele violatorului care a spus ca e nebun si nu stie ce face. Noi, familia, santem socati si oripilati si am dori sa il stim pedepsit si inchis pentru ca acest lucru sa nu se mai repete. Trebuie sa facem ceva in mod special pentru asta sau sa lasam autoritatile sa isi faca treaba. Va fi un proces sau trebuie noi sa cautam un avocat? Care este procedura de urmat pentru familie? Multumim!
deocamdată NU trebuie să vă căutați avocat (făptuitorul va avea nevoie de un avocat, mai ales dacă va susține că ”e nebun” etc etc) Lipsa de discernământ/afectarea parțială ori, totală ?! cade în sarcina organelor de cercetare penală ori, a instanței (dacă se invocă acolo și nu în faza cercetării respectiv urmăririi penale) la invocarea de către avocatul făptuitorului, sau în cazul neînceperii urmăririi penale la emiterea ordonanței procurorului.Atunci, veți avea nevoie de un avocat.
Multumesc pentru raspuns. A fost eliberat dupa 24 ore. Dar politia a facut recurs si va fi inchis pentru inca 29 zile. Probele au fost trimise la Bucuresti si dureaza 2 luni pana la venirea rezultatelor. Daca a recunoscut fapta n-ar trebui condamnat? De ce dureaza atat de mult?
poliția NU are dreptul de a promova recurs și nici a căuta ceva prin instanță, doar face echipă cu procurorul ca organ de cercetare penală/urmărire : procurorul a promovat recursul.Durata de neimaginat în ani de zile a proceselor în România ? Depinde de mai mulți ”factori” : așa este în statul ”de drept” (ni s-a impus de către UE, USA și alți mari apărători ai ”drepturilor omului”); acestea sunt ”interesele” statului român : lipsa de judecători (număr exagerat de mare de dosare pe cap de judecător) și o oarecare lipsă de judecători capabili și mai ales MOTIVAȚI cât și interesați să rupă de îndată ”mâța urât mirositoare” ; în mult trâmbițatul ”stat de drept”, infractorii au mai multe drepturi decât oamenii cinstiți ; dosare penale instrumentate de tot felul de ”procurori”, legea îl protejează mai mult pe infractor, acestea sunt zilele ”democrației” noastre ; chiar dacă ”a recunoscut fapta”, cu timpul șiii probabil, susținut de un apărător puternic, se pot inversa/schimba socotelile.
Ce urmeaza dupa nup?
george70
Am aflat prin intermediul avocatului ca la dosarul meu prin care eram acuzat de delapidare politistul a pus rezolutia de NUP trimitandu-l la parchet. Cam ce ar ... (vezi toată discuția)
Motive recurs
ietam
Dupa ce am facut la Politie o plangere penala impotriva unei persoane ce ne-a violat corespondenta , am fost instiintati ca aceasta a ajuns la Parchet unde ... (vezi toată discuția)