avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Huligalism fara margini. Mi-a facut masina praf ca nu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Huligalism fara margini. Mi-a facut masina praf ca nu mai vreau sa fiu cu el!!!

Un nenorocit a aruncat cu o piatra in masina mea. Nu stiu cu ce forta a dat dar mi-a distrus capota.
Poate pati ceva "inteligentul"?

A aruncat si cu spirt pe masina, probabil ca a vrut sa dea foc (de prost ce era a vrut sa dea foc da la capota pe metal), deci nu a pus inauntru masinii sau la roti. Poate pati ceva? Am gasit urme de spirt pe capota si pe masina.

Dar politistul nu crede ca e de la ala, si nici martorii nu l-au vazut in timp ce ar fi aruncat inflamabil pe masina.
Defapt martorii au vazut pe un tip care a venit cu o piatra in mana, apoi au auzit un zgomot pe fostul meu prieten plecand.

E zona intunecata, nu stiu daca gasesc ceva magazin cu camere video.

La ce sa ma astept? Un fost coleg mi-a zis sa nu ma astept ca ala sa primeasca mai mult de 1000 lei amenda, si sa-mi iau adio ca imi voi repara masina din banii lui. E adevarat?

Se intampla la fix o luna dupa ce un tip mia lovit masina in trafic. A costat 2100 lei reparatia. Bine, platiti din banii de la asigurarea lui ala.

Cel mai recent răspuns: zzzzzzzzzzzzzzz , utilizator 22:39, 17 Februarie 2013
danaa1 a scris:

cambra19 a scris:

ati putea cere sa se ia amprente de pe piatra ptr a se vedea daca urmele sunt ale celui identificat de martori.

Foarte greu de prelevat amprente de pe piatra

Existand martori aveti dreptul sa formulati plangere la politie,precizand identitatea martorilor si solicitand audierea acestora

Daca se va dovedi ca a vrut sa incedieze masina fapta este foarte grava.

Amenda poate fi de 1000 lei daca va fi amenda.

Poate insa sa aiba si cazier ca urmare a acestei distrugeri si daca nu va achita prejudiciul.
Se pare ca pot dovedi doar ca a dat cu piatra.

Cam care ar fi pedeapsa? 1 an ? 2 ani ?
Interesul dvs concret care este ?
Recuperarea prejudiciului sau ca autorul sa fie eventual condamnat ?
Chiar daca se va dovedi cu martori autorul faptei ,va fi dificil de probat elementele constituive ale infractiunii pentru care eventual sa fie dispusa condamnarea acestuia cu executare
Cred ca interesul este sa isi recupereze paguba dar si sa primeasca ala o amenda cat mai mare. O amenda cat mai mare, de 5000 lei chiar arde pe cineva mai rau decat 6 luni cu suspendare.
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2013
zzzzzzzzzzzzzzz, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate ajunge la "denunt calomnios"? xuser xuser Pe scurt: Unui prieten cineva ii zgarie masina, i-o loveste cu piciorul [i-a distrus un pic si tablarie din spate] si ii rupe si o oglinda. La o cearta, ... (vezi toată discuția)
Furt si violare de domiciliu FlorinXsX FlorinXsX Buna seara.Acum vreo 2-3 sapt stateam in fata blocului cu mai multi prieteni...cand am vazut o vecina ca a iesit din scara blocului.Stiind ca baiatul dansei ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal GabitzulO GabitzulO Buna ziua Va rog sa-mi dati cateva sfaturi.In urma cu ceva timp , am fost la un club din club din centru vechi al capitalei cu prietena mea . ... (vezi toată discuția)