avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract inchiriere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract inchiriere

Buna seara
S-a intocmit un contract de inchiriere intre doua societati X si Y, iar la un articol din contract, LOCATORUL X precizeaza ca Y se obliga a achita in 12 luni datoria fata de X a firmelor Z si W.
In consecinta Y a platit chiria lui X, dar a primit chitanta in care la platitor este trecut Z sau W.
Cum isi mai deconteaza cheltuiala societatea Y daca nu a primit chitanta pe numele ei?
Ce ar trebui facut in acest caz?
Contractul de inchiriere se inregistreaza la Finante?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 21:35, 17 Februarie 2013
legal este sa primeasca chitanta, altfel nu face dovada platii
Locatorul detine obligatia sa inregistreze contractul de locatiune la autoritatea fiscala responsabila spatiului ce face obiectul contractului
Partile pot conveni concret conditiile si consemnarea platitorului c/v chirie, prin act aditional la contract
Poate doar prin incheierea intre parti a unui contract de cesiune de creanta. Dar nu sunt foarte sigura. Poate va ajuta colegii juristi sau avocati.

www.avocatnet.ro/content/art...


Locatorul cum justifica platile catre Z sau W daca nu a avut bani, lichiditati? Acesta trebuia sa va taie chitante pentru a se putea inregistra cu incasarile in vederea efectuarii platilor si aveati documente justificative pentru iesirea banilor din societate. In acest caz Dvs. nu aveti nimic, X si-a stins datoria fata de Z si W si ati ramas descoperit :(.
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locatiune Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu Buna ziua. Dobanditorul unui imobil inchiriat chiar nu are nici o posibilitate de a rezilia locatiunea anterior implinirii termenului?? Contr ii este opozabil ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta Societatea X incheie un contract comercial de vanzare- cumparare cu societatea Y. Raporturile comerciale dintre cele 2 sunt variate, ajungandu-se si la plata ... (vezi toată discuția)
Executare silita bilet la ordin girat Livia25 Livia25 Va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie. X a emis un bilet la ordin catre Y. Y a girat biletul la ordin catre Z (societate in insolventa). Aceasta ... (vezi toată discuția)