avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit ipotecar si credit bancar- debitor decedat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit ipotecar si credit bancar- debitor decedat

Tatal meu, decedat in dec. 2012, are un credit ipotecar in euro, pe 22 de ani (rest de plata 14500), garantie fiind apartamentul in care locuia si un credit in lei (de plata 6000), la o banca romaneasca, ambele din 2007. Banca spune ca asigurarea facuta in 2007 acopera doar decesul in cazul unui accident de munca, el murind acasa (infarct). Ei ma indeamna sa fac succesiunea cat mai repede, fiind unicul mostenitor. Ratele sunt platite in continuare, dar nu de mine, deci nu am acceptat tacit succesiunea. Ce as putea face pentru a nu plati aceste rate?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:22, 17 Februarie 2013
Nu le platiti si gata, se va vinde apartamentul, banca cu ipoteca va lua prima cat i se cuvine, apoi si cealalta, iar daca mai ramane ceva, se va da mostenitorilor, daca sunt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garant ipotecar razvan-andreea razvan-andreea Buna ziua, ma poate lamuri si pe mine cineva cu urmatoarea problema:am un credit de nevoi personale cu ipoteca,bunul ipotecat fiind apartamentul mamei care are ... (vezi toată discuția)
Mostenire ufpuf ufpuf Buna ziua. Am un credit ipotecar pe casa, si acum 2 luni am primit o casa mostenire in urma decesului mamei. Daca fac succesiunea,exista posibilitatea ca ... (vezi toată discuția)
Succesiune 121758 121758 Mi-a decedat sotul in februarie 2009, casatoria a avut loc in anul 1993, nu am avut copii,in schimb el are un frate care a venit la mostenire(un ... (vezi toată discuția)