avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturi financiare mamici
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturi financiare mamici

Buna ziua,

Va rog spuneti-mi ce drepturi banesti mai au mamicile dupa expirul CCM 2007-2010. Compania nu are CCM intern. Mai exista vreun ajutor de nastere? In afara de indemnizatia pe 2 ani si de cei 200 RON alocatia copilului se mai poate cere ceva pe la vreo institutie?

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:17, 18 Februarie 2013
Statul nu mai acorda nimic in afara de indemnizatia pentru CCC si alocatia de stat pentru copii.
Ajutorul de nastere nu era oferit de catre stat, ci de catre angajator .. dupa 01.01.2011, acesta este acordat numai daca exista prevazut in c.i.m., in c.c.m aplicabil sau in reg.intern al angajatorului ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti la nasterea primului copil! alinrosca alinrosca Buna ziua! As vrea sa stiu de ce drepturi banesti putem beneficia la nasterea primului copil in afara de indemnizatia de crestere a copilului (600lei) si de ... (vezi toată discuția)
Cu ce ajuta statul o mamica!? lenaka7 lenaka7 Buna ziua, as vrea sa stiu care este ajutorul financiar orefit de catre strat, unei mamica care urmeaza sa nasca insa nu a fost angajata in ultimul an? Este ... (vezi toată discuția)
Ajutoare banesti nastere unchiul6 unchiul6 Buna ziua. Am si eu o intrebare. Sotia tocmai a nascut si nu stiu ce drepturi banesti am.Si eu si ea lucram in invatamant la stat.Daca mai sunt si alte ... (vezi toată discuția)