Fostul sot a obtinut program de vizitare minor de sambata ora 9 pana duminica ora 16 a venit cu hotararea sa ia copilul dar copilul refuza vehement sa merga la el,refuzul vine in urma comportamentului fostului care a venit de multe ori in stare de ebrietate la domicilul meu facand scandal ameninrand injurand incerca sa ,a loveasca toate de fata cu copilul asta in timpul casatoriei cat si dupa.copilului ii e teama de el plange face crize de plans cand il vede.acum fostul spune ca ma da in judecata deschizand un dosar penal eu am vrut sa-i dau copilil am incercat sa vb cu copilul sa-i explic ca trebuie sa merga si la el dar el nu vrea sub nicio forma.ce pot sa fac in situatia asta?unde sa ma adresez,copilul este traumatizat,am facut plangeri impotriva fostului la plotie ptr amenintari i-a dat amenzi si atat ce fac in situaria asta/va rog ajutati-ma urgent cu sfaturi
Doamna avocat gerberga,
Si pana acum, tatal a putut lua copilul cu executor judecatoresc:(
Pe mine ma intereseaza urmatorul aspect procedural, din noul cod de procedura civila: In conditiile unei hotarari de "vacanta" data prin Ordonanta presedintiala, cum vedeti dvs. executarea silita a acesteia?
Ma refer , bineinteles, la o vacanta de 2-3 saptamani, nu la una de 6 luni,( :O )data prin Ordonanta
Alt aspect demn de semnalat:
Prin noua procedura, dupa expirarea celor 30 de zile date de executor, copilul refuzand sa plece in vizita, va fi indrumat, obligatoriu, spre consiliere psihologica, cu durata de 3 luni.
Dupa 3 luni, se incearca din nou executarea silita si copilul e , in continuare, incapatanat ca magarul.
In aceasta situatie, legea prevede aplicarea unei amenzi in cuantum de 100 -1000 lei/zi aplicat parintelui la care minorul domiciliaza in favoarea creditorului obligatiei, in speta noastra parintele nerezident.
Aici sunt mai multe semne de intrebare:
1. Oare un parinte care nu si-a onorat programul de vizita luni in sir si vine cu executorul atunci cand pofteste(martori gaseste usor) este preocupat de bunastarea fizica si psihica a minorului? Nu de altceva, dar vizita in forta a unor straini, cu scopul de a lua minorul nu e un lucru benefic minorului.
2. Oare acelasi parinte are interesul ca minorul sa plece cu el, stiind ca refuzul acestuia ii aduce un venit substantial, minimul amenzii fiind de 100 lei/zi?
Oare acela nu va intimida copilul cu fiecare telefon, pentru ca minorul sa refuze din teama plecarea cu el?
3. O intrebare mai :offtopic:
Stim ca daca o persoana este agresata fizic, se poate adresa Politiei si I.M.L.
Cum vedeti dvs. demonstrarea agresiunii psihice la adresa persoanei, la adresa minorului?
copilul este baiat,comportamentul acesta il are in preajma tatalui cand vine sa-l ia este adevarat ca este foarte atasat de mine,dar cu alte persoane comunica foarte bine,este speriat de comportamentul violent al tatalui,am fost la protectia copilului iar doamna de acolo mi-a spus ca nu poate face nimic m-a sfatuit doar sa dovedesc de ce nu vrea copilul sa mearga sa actionez in instanta si sa il duc la un psiholog.
1. Protectia Copilului (DGASPC) este institutia de stat obligata sa protejeze copilul.
Cei de acolo nu au voie sa va trimita la alt psiholog; aceasta institutie are (sau ar trebui sa aiba) majoritatea angajatilor psihologi si au serviciu special de evaluare si consiliere psihologica
2. Datoria dvs., ca mama, este ca in ora de vizita a tatalui, sa imbracati copilul si sa-l puneti in fata usii, un copil de 5 ani nu este asa greu. Nu conteaza daca plange sau se agata de usa, este obligatoriu sa mearga cu tata, altfel tot dvs. veti fi trasa la raspundere, ca asa ati educat copilul.
(Apropo, trebuie sa educam copiii sa fie masochisti :-/)
3. Trebuie sa va asigurati de fiecare data cand tatal are program de relatii cu copilul sa aveti in casa martori, dispusi sa mearga la Judecatorie si sa depuna marturie ca a venit beat, desi chiar depozitia lor poate fi combatuta usor, fiindca nu i s-a facut alcool testul ;) sau sa confirme ca la o data anume, taticul nu a venit in vizita
eu nu am fost contra sa mearga la tata am incercat sa-i explic copilului ca ar fi bine sa mearga si la el dar copilul nu vrea sub nici o forma,acum ce sa fac sa-l fortez sa-l las in fata usii imi e teama si pentru sanatatea lui pentru ca plange pana i se face rau,de ce sunt trasa eu la raspundere?copilul se comporta asa din cauza comportamentului urat al tatalui,cum voi fi trasa la raspundere?
Doamna draga, in aceeasi situatie sunt si eu, urmarita penal pentru ca nu am bagat copilul in sac de forta si nu l-am pus in fata portii.
Dvs. trebuie sa demonstrati cu martori ca pruncul nu a vrut sa iasa din casa. Acum, daca nu aveti martoeri, veti fi sanctionata cu o amenda penala.
Pentru viitor, veti fi nevoita sa aveti martori la fiecare data de vizita a tatalui, plus sa filmati fiecare venire a lui (va cumparati un aparat de filmat) pentru a putea dovedi ca a venit beat sau ca pruncul a refuzat plecarea.
Trebuie sa fiti foarte atenta, fiindca daca copilul refuza in continuare, veti fi nevoita sa mergeti cu el la consiliere psihologica exact la "doamna" care v-a trimis la alt psiholog si daca copilul refuza in continuare, veti fi buna de plata, 100 lei/zi minimum pana va hotararti sa puneti copilul in sac de forta in fata usii.
Vizitarea minorului
mary1970
In urma divortului, mamei ii este incredintat copilul minor, iar tatal are drept de vizita in week-end. Dupa diverse sicane pe care le face tatal cand afla ca ... (vezi toată discuția)