avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... refuzul copilului de a merge la tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

refuzul copilului de a merge la tata

Fostul sot a obtinut program de vizitare minor de sambata ora 9 pana duminica ora 16 a venit cu hotararea sa ia copilul dar copilul refuza vehement sa merga la el,refuzul vine in urma comportamentului fostului care a venit de multe ori in stare de ebrietate la domicilul meu facand scandal ameninrand injurand incerca sa ,a loveasca toate de fata cu copilul asta in timpul casatoriei cat si dupa.copilului ii e teama de el plange face crize de plans cand il vede.acum fostul spune ca ma da in judecata deschizand un dosar penal eu am vrut sa-i dau copilil am incercat sa vb cu copilul sa-i explic ca trebuie sa merga si la el dar el nu vrea sub nicio forma.ce pot sa fac in situatia asta?unde sa ma adresez,copilul este traumatizat,am facut plangeri impotriva fostului la plotie ptr amenintari i-a dat amenzi si atat ce fac in situaria asta/va rog ajutati-ma urgent cu sfaturi
Cel mai recent răspuns: crisnet12 , utilizator 20:12, 28 Februarie 2013
va multumesc ptr raspunsuri,dupa ce ca trebuie sa trec prin calvarul acesta mai tre sa si platesc cu banii,eu tre sa platesc si cu suferint si cu banii iar el(fostul sot)vine si beat face scandal terorizeaza atata lume si tot e in castig de cauza...
Cred ca e mai bine sa comunicati cu tatal , sa-l invitati in casa cand e programul de vizita, sa incercati impreuna sa convingeti copilul. Copilul e speriat si trebuie ajutat sa treaca peste asta, nu fortat.
Daca tatal vine beat la vizita si face scandal, chemati politia.

Puteti ataca hotararea daca mai sunteti in termen, iar daca nu, faceti dvs o alta cerere pt schimbarea conditiilor de vizita in prezenta unui psiholog o perioada.
Baiat, 5 ani, poate nu a trecut de o anumita perioada din viata in care se insoara cu mama, poate incearca sa va protejeze, nu cred ca e o drama.
Sigur, ca doamna Martoze, puteti face din asta o drama sau o frustrare nesfarsita.

Totusi, v-ar ajuta sa faceti altfel. In primul rand, daca tatal e beat puteti sa nu dati copilul; un martor, fie si ruda, va poate fi de ajutor.
Copilul sa mearga la psiholog (nu mi-ati spus daca are vreunul la gradinita) ca il ajuta pe el, indiferent ca va vrea apoi sau nu sa-si vada tatal.
Protectia are psihologi, insa acorda asistenta psihologica in caz de abuzuri etc. asupra copilului. Adica, daca faceti o plangere referitor la vizitele tatalui si influienta lor asupra copilului, atunci sunteti un caz pentru psihologii lor; n-o sa-mi trateze mie copilul de mania de shopping, de exemplu.

Nu va afectati asa de rau, va faceti rau pe termen lung si dv. si copilului; copilul nu va interpreta ca suferiti ca el sufera, ci ca vine tatal. In esenta, tatal va fi cel vinovat la aceasta varsta si, fara sa inteleaga realitatea, ideea asta masochista ii va indruma viata toata si va fi mereu frustrat si indaratnic, cu probleme de a accepta autoritatea si nu numai.

Cred ca e o perioada care apare des la copiii din parinti divortati, ar fi si anormal sa nu apara unele dezechilibre emotionale; totul e sa le clarificam si sa indrumam copilul, cu blandete si intelegere, pe calea cea buna.
Blandete inseamna sa ii explicati de ce e important sa isi vada tatal, fara sa-l fortati vreodata sa o faca. Si intelegere inseamna sa incercati sa patrundeti in gandirea luui, nu sa ii impuneti o gandire a dv. E foarte usor sa dati dintr-o parte in alta.

Multa rabdare va doresc si copil linistit!
D-na Gi-Jane, aceasta femeie e urmarita penal pentru nerespectarea hotararii judecatoresti program de vizita.
Pe drept cuvant, d-na avocat crede ca sunt frustrata, asa se vede din exterior.
Avocata pe care am angajat-o n-a crezut initial toata istoria pentru care o solicitam sa ne sprijine-pe parcurs, s-a convins si a vazut mai mult decat puteam sa vad eu.

Este o drama ca o familie sa fie cunoscuta de toate autoritatile din oras, dupa reclamatiile constante, nejustificate, ale unui psihopat.
Stiu, veti spune, ca toata lumea de altfel, ca de unde am gasit un asemenea specimen?!
Ei, daca studiati personalitatea sociopata, veti constata ca in prima faza, individul este fermecator, cei dinafara il sesizeaza ca un interlocutor placut. Sociopatul incepe sa-si terorizeze victima atunci cand a ajuns sa o domine intr-un mod.
Iata, Codul Civil ii ofera acestuia toate posibilitatile de a sicana, hartui, calomnia pe mama copilului cu care a reusit sa-l conceapa,( mai mult, acestea au fost scoase din Codul penal), dreptul la justitie este nelimitat, asa ca azi se da o sentinta, maine depune o alta chemare in judecata, perfect legal....
Veti spune:autoritate de lucru judecat, litispendenta, etc.
Adevarat, dar ca sa conving judele, trebuie sa depun intampinare, sa depun probe, copii dupa documente, prezenta la sedinta de judecata, etc.
Mai exista si abuzul procesual, pana acum nici un judecator nu l-a invocat.
Pentru abuzul de drept, trebuie ca tot vesnicul invinuit sa demonstreze ca i s-au pricinuit pagube. Cum?
Cum pot aprecia in bani ca minorul este traumatizat psihic?
Cum evaluez incaruntirea tinerei mame intr-un an?
Cum transpun in bani preinfarctul bunicului si atacul de panica al bunicii minorului, in urma vizitelor repetate ale autoritatilor?

Despre ce frustrari vorbim aici?
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2013
Martonze, utilizator
va multumesc pentru sfaturi,am sa merg cu copilul la un psiholog,asta in prima faza apoi daca el va refuza totusi sa mearga ce sa fac?in momentul acesta cand vine vorba sa mearga la tata devine foarte incapatanat plange si refuza chiar sa vb despre asta,revin..daca totusi va refuza si dupa ce va merge la psiholog ce e de facut caci am inteles ca tot eu voi fi trasa la raspundere fiind obligata sa platesc 100 lei pe zi daca si in preajma executorului si dupa ce va urma o perioada de mers cu el la psiholog acesti banii de ce ii dau si mai exact cui voi fi obligata sa platesc...as vrea sa totul sa se termine cu intelegere ar fi bine in primul rand ptr copil ptr dezvoltarea lui dar si ptr mine,dar nu ma pot intelege cu fostul nu accepta discutia doar aduce injurii crede ca are dreptul suprem de a face asa cum vrea el

eu am dovedit cu nenumaratele reclamatii la politie ca ne terorizeaza,am adus martor si totusi nu s-a luat nici o masura impotriva lui doar amenzi pe care nu le-a platit si nici nu le va plati judecatorul a spus ca nu prezinta un pericol ptr copil,in conditiile in care toate certurile bataiile,''vizitele'politie au fost de fata cu copilul,acestea l-au afectat mult mai mult pe copil decat isi pot imagina domnii/doamnele judecator dar cu noi cu ramane exact cum spuneati dvs doamna martonze cum putem transpune in banii toata suferinta,chinul si trauma prin care trec copii nostri,noi si cei apropiatii noua??ba mai mult un politist mi-a spus sa astep sa imi dea in cap ca sa pot scapa de el
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Custodie, refuz copil respectare program de vizitare albu67 albu67 buna ziua Am un baiat de 14 ani, si de cca 4 luni , in urma unui program de vizitare stabilit de catre o instanta ,trebuie sa mearga la tata.Baiatul refuza ... (vezi toată discuția)
Vizitarea minorului mary1970 mary1970 In urma divortului, mamei ii este incredintat copilul minor, iar tatal are drept de vizita in week-end. Dupa diverse sicane pe care le face tatal cand afla ca ... (vezi toată discuția)
Reevaluare program vizitare Profesoara Profesoara Va rog sa ma consiliati in urmatoarea problema.Am divortat acum 5 ani. Acum un an tatal copilului, in urma unor repetate conflicte si neintelegeri a deschis ... (vezi toată discuția)