Fostul sot a obtinut program de vizitare minor de sambata ora 9 pana duminica ora 16 a venit cu hotararea sa ia copilul dar copilul refuza vehement sa merga la el,refuzul vine in urma comportamentului fostului care a venit de multe ori in stare de ebrietate la domicilul meu facand scandal ameninrand injurand incerca sa ,a loveasca toate de fata cu copilul asta in timpul casatoriei cat si dupa.copilului ii e teama de el plange face crize de plans cand il vede.acum fostul spune ca ma da in judecata deschizand un dosar penal eu am vrut sa-i dau copilil am incercat sa vb cu copilul sa-i explic ca trebuie sa merga si la el dar el nu vrea sub nicio forma.ce pot sa fac in situatia asta?unde sa ma adresez,copilul este traumatizat,am facut plangeri impotriva fostului la plotie ptr amenintari i-a dat amenzi si atat ce fac in situaria asta/va rog ajutati-ma urgent cu sfaturi
Imi poate spune cineva ce reprezinta de fapt "INTERESUL SUPERIOR AL COPILULUI" ?
Eu sunt in faza de recurs intr-un proces de vizitare minor,exercitarea autoritatii parintesti si pensie alimentara. Am fost data in judecata de individ cand avea fetita 2 ani si acum are 5 ani. Nu am fost casatorita, nu am stat impreuna, doar am facut copilul pe care l-a recunoscut. Nu i-am cerut nimic, l-am lasat sa vada copilul de 2 ori pe luna pana cand nu i-a mai convenit programul si m-a dat in judecata. De atunci nu l-am mai lasat sa vada copilul. Am cheltuit o gramada de bani, care imi erau de folos copilului, nervi si mult stres.
Instanta de fond i-a dat tot ce a cerut, custodie comuna, 2 weekend-uri pe luna si toata luna iulie la el acasa, plus in anii pari o saptamana de craciun si 2 zile pe pasti tot la el acasa, asta in conditiile in care copilul nu-l cunoaste, dar primeaza acest interes superior al copilului care trebuie obligat sa stea la alta casa, cu oameni straini.
Ma ocup personal de copil, alerg intre servici si gradinita, cand e bolnava la doctor, toate cheltuielile sunt din banii mei, si stiti cu totii ca copilul creste si la fiecare sezon innoim garderoba, mi-am dedicat viata copilului sa nu duca lipsa de nimic, iar acum aflu ca dupa ce se termina procesul s-ar putea ca tot eu sa platesc individului amenda ca nu vrea copilul sa plece cu el.
I-am facut plangere penala in septembrie 2012 pt neplata pensiei de 375 lei care trebuia platita din februarie 2012, de la pronuntarea hotararii de fond, si din august 2012 si pana acum nu am mai primit nici un ban, si credeti ca a patit ceva acest individ sau ca va pati ? Politistul care se ocupa de caz mi-a spus ca sigur nu-i va face nimeni nimic, dar mie da daca nu-i voi da copilul.
Nu inteleg de ce un copil care traieste numai cu mama de cand se naste, trebuie traumatizat doar pt ca spune legea ca daca nu sta si cu tatal o sa fie un copil anormal.
Am auzit de multi oameni care au trait in orfelinate si totusi au ajuns doctori sau profesori, sau cercetatori, si nu oameni anormali cum considera acest cod civil si toti judecatorii.
Nici un judecator nu judeca dupa speta, se dau sentinte pe banda rulanta, nu se gandeste nimeni la copil cat sufera, totul este o batjocura la adresa mamei si a copilului. Cred ca aceasta lege a fost facuta de barbati.
Noi femeile suntem si vom fi in continuare "si...., si cu banii luati"( cred ca intelegeti vorba romaneasca).
Eu am sa lupt in continuare, pt ca stiu cat m-am chinuit, am avut o sarcina toxica.Dupa ce nasti si esti fericita, apare un idiot care spune ca are drepturi, ca a pus o samanta in tine, exact ca in povestea cuiului lui Pepelea.
Un copil daca va vrea mai tarziu sa-si cunoasca tatal, cred ca o va face, dar cand e mic si neajutorat nu cred ca trebuie fortat.
D-na Martonze, cine nu a trecut prin situatii asemanatoare ca a dvs sau ca a mea, nu poate sa va sustina, si mai ales cei care nu au copii nu vor intelege niciodata ce inseamna sa-ti dai copilul fortat pe mana cuiva care pe tine te trateaza ca pe un rahat.
Pt AVLIL: v-am tot urmarit raspunsurile care le dati pe forum in privinta minorilor, si cred ca a-ti avut clienti numai tati, pt ca dati numai sfaturi ca mamele sa lase ura, sa treaca peste toate sicanele din partea tatilor si sa le dea copilul ca asa spune legea. Dar ura aceasta vine tot din cauza tatilor, pt ca majoritatea proceselor de ei sunt intentate, si pe criza asta este o mare bucurie pt o mama sa dea bani la avocati si nu la copil.
Sper sa ma lamureasca cineva in privinta interesului superior al copilului, ce rol are acest tata in viata unui copil cu care nu a stat in casa niciodata.Ce poate sa-l invete pe copil si eu nu pot ?
Daca tatal copilului ramanea in viata dumneavoastra avea el un rol?
Acelasi rol ar trebui sa-l aiba si in situatia in care sunteti despartiti.
Oricum, sunt muuulte de spus, sunt chiar si carti scrise pe aceasta tema.
Daca doriti un raspuns complet la aceasta intrebare, in astfel de carti de psihologia copilului il puteti gasi.
Partial, acest raspuns poate fi regasit si in motivarile instantelor de judecata, pe care ar trebui sa le fi citit. Asta daca nu sunteti cumva intr-atat de orbita de ura incat sa refuzati chiar sa cititi cu atentie motivarile instantelor.
Asa lasati impresia.
@Ionita
Daca ramanea individul in viata mea, aveam o viata de 2 lei, eram jignita non-stop si batuta.
Inainte sa se dea pronuntarea pe fond, a avut drept de vizita pe ordonanta presedintiala, si cand a venit la mine in casa mi-a spus ca sunt nebuna pt ca sunt ne.......
De ce toate femeile care nu au barbat sunt considerate nebune? Asta puteti sa-mi explicati?
Imi pare rau, dar am citit motivarea instantei de foarte multe ori, si nu vad unde este interesul superior al copilului, de ce trebuie obligat sa se duca cu un individ pe care nici eu nu-l cunosc bine. Probabil o sa spuneti ca de ce am facut copil: pt ca s-a intamplat si aveam o varsta destul de inaintata si ca toate femeile, avem un ceas biologic care suna.
In motivare imi baga articolele din lege unde scrie ca copilul trebuie sa locuiasca si cu celalalt parinte. Nu-mi spune nimic concret, totul este o aberatie, pt ca judecatorii nu se obosesc sa judece spetele in sine.
Nu sunt orbita de ura, doar ca m-am saturat sa fiu o carpa de sters pe jos.
Femeia are doar obligatii, drepturi niciodata.
Va raportati prea mult la dumneavoastra atunci cand vorbiti de interesul copilului.
Nu vreau sa diminuez din meritele si influenta dumneavoastra in dezvoltarea si educatia copilului, insa si tatal trebuie si este bine sa fie implicat. O spun specialistii in psihologie.
Daca vreti sa aflati un raspuns acolo il veti afla cu siguranta.
Ca il negati sau nu, este totusi o realitate.
Stimate Ionita,
Vreau sa cred tot ce scrie in cartile de psihologie referitor la rolul tatalui;
Totusi, v-as cere parerea vis - a - vis de unele situatii concrete:
1. tata dispare; cine suplineste rolul acesta extraordinar al tatalui? Vom impune prin lege "tati surogat" ca acesti copii orfani sa nu ajunga marginalizati, dupa a anumitor psihologi vorbire :-/
2. tatal accidental nu si-a dorit copilul si nici mama copilului; femeia se casatoreste, sotul ei o ia la pachet cu copilul si-l creste ca pe propriul copil; apare tatal biologic, cu drepturile, dupa n ani; Ce nu i-a putut da acel tata vitreg copilului ce poate sa-i dea tatal biologic? Oare copilului ii este benefic sa-i fie bulversata viata? Deci copilul are personajul masculin atat de important in viata de zi cu zi, ce-l ajuta weekenduri si vacante cu un strain, daca el nu-si doreste asta?
3. Fertilizarea in vitro exista si este legalizata in Romania. Deci LEGEA permite chiar ca o femeie sa aiba copil prin fertilizarea in vitro, cu spermatozoid de la donator. Pai daca fara tata, copiii rezultati sunt sortiti a fi handicapati psihic, militati domnilor la interzicerea acestei proceduri X-(
D-le Ionita, nu-mi cunoasteti situatia concreta, cine o cunoaste nu-i vine sa creada ca mai rezistam.
Si sa stiti ca [instinctul de conservarei] indeamna individul sa aleaga raul mai mic.
Este greu sa cresti un copil singur, fara sprijin material si moral, este si mai greu sa-l cresti sub amenintare permanenta, hartuire si calomnii, dar cu toate astea, este mai bine decat sa fii sacul de box al unui psihopat.
Si, daca tot cititi carti de psihologie si statistici, atunci ati constatat ca personalitatea sociopata este frecventa chiar printre managerii unor mari firme sau printre oameni cititi, culti, care arata spre exterior o prezenta placuta, sociabila, dar se manifesta atunci cand ajung sa-si domine victima.
Nici un copil nu se simte confortabil in mijlocul unor dispute care-l au pe el ca subiect principal.
Raul pe care-l faceti fortand copilul sa va insoteasca este mult mai mare decat absenta dvs.
De ce nu o iubiti pe fosta dvs. sotie? Ce ati spune de o hotarare judecatoreasca prin care sa fiti obligat sa va petreceti fiecare weekend si vacantele cu dansa? Sa vina fosta sotie cu executorul si cu Politia sa va salte; daca refuzati, sa mergeti la consiliere psihologica, unde sa vi se explice ce bine e sa mergi cu fosta in vacanta; daca nu vrei, sa platesti minim 100 lei/zi pana te conformezi.
Psihologii au constatat ca este benefic copilului sa mearga in vacanta cu mama si tata biologic!!! :hm:
Vizitarea minorului
mary1970
In urma divortului, mamei ii este incredintat copilul minor, iar tatal are drept de vizita in week-end. Dupa diverse sicane pe care le face tatal cand afla ca ... (vezi toată discuția)