avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copii minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copii minori

Buna ziua,

Am 41 de ani si doi baieti in varsta de 8 ani si 11 ani, fiind casatorita de 15 ani. Am luat decizia de a divorta datorita faptului ca relatiile dintre mine si sotul meu sunt puternic vatamate, nu mai exista afectiune reciproca, dragoste, intelegere, comunicare, armonie ...doar certuri, jigniri, reprosuri. Atmosfera in casa a devenit tensionata atat pentru mine, cat si pentru copii mei, iar eu sufar foarte mult. Sotul meu reactioneaza agresiv fata de mine, atat verbal, cat si fizic. Din acest punct de vedere mentionez ca am un certificat medico-legal care atesta violenta fizica a sotului meu. Nu neg faptul ca este un tata bun pentru copii, doar ca este mult prea dur, sever cu ei, aproape ca face armata cu copii. In urma cu doi ani de zile am descoperit ca are o relatie extraconjugala, iar de atunci relatia noastra s-a degradat tot mai mult, copii fiind martori, mai mult sau mai putin la certurile si jignirile dintre noi. Comportamentul lui lasa de dorit...nu mai rezist...m-am saturat de accesele lui de furie si de nebunie. L-am anuntat despre decizia mea de a divorta si mi-a zis ca este de acord sa divortam, dar ca o sa lupte "pana-n panzele albe" sa mi-l ia pe baiatul cel mare. Eu nu voi permite acest lucru....fratii nu trebuie despartiti.... copii trebuie sa ramana langa mama lor. As dori sa stiu daca instanta va decide ca fratii sa fie separati. Este posibil ca sotul sa-mi ia baiatul cel mare de langa mine in urma divortului?. In prezent locuim intr-un apartament pe care l-am mostenit de la parintii mei, iar sotul meu nu are proprietati.
Va rog frumos sa ma ajutati....la cine raman copiii dupa divort? este posibil ca instanta, in acest caz, sa desparta fratii??
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 17:22, 18 Februarie 2013
Vedeti si care e pozitia copiilor, va fi importanta. Puteti merge si pe argumentul stabilitatii, pastrarea caminului actual pentru copii...
Cautati un avocat din zona dv., macar sa ii puneti cateva intrebari sa stiti cum mergeti mai departe si cum procedati.
Reveniti cu detalii pe masura ce situatia evolueaza, va mai indrumam pe parcurs.
de principiu fratii nu se despart. ...depinde insa si ce spune cel mare la audiere si daca puteti proba ca aveti posibilitati sa-i cresteti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. sunt mama a 3 copii,insarcinata cu al patrulea. sunt ... Liliana2019 Liliana2019 Buna seara. Sunt mama a 3 copii,insarcinata cu al patrulea. Sunt in curs de divort,după ce sotul meu a fost f violent cu mine,fiind insarcinata și in ... (vezi toată discuția)
Am dreptul de a interzice soțului să vadă copiii în cazul în care suntem despărțiți? KarinaParker KarinaParker Am dreptul de a interzice soțului accesul sa își vadă copiii în cazul în care suntem despărțiți? Nu suntem divorțați pentru ca el nu vrea sa îmi ... (vezi toată discuția)
Domiciliul copiilor in timpul divortului Maria_Enache Maria_Enache Sarbatori fericite tuturor! Sunt casatorita de 3 ani, iar cu sotul locuiesc de 10 ani, avem 2 copii minori. De cand ne cunoastem, a fost violent, abuzandu-ma ... (vezi toată discuția)