Sunt in divort cu sotul si pana la prima infatisare mai sunt pe putin inca 6 luni.
In fiecare zi sotul ma suna si ameninta ca o sa-mi ia copilul ca are tot dreptul sa o vada cand vrea/la ce ora vrea.
De copil nu se intereseaza cat costa gradinita/ce mananca/ cu se se imbraca..el are numai dreptul de a face ce vrea.
Exista o modalitate legala de a fi protejata atat eu cat si copilul de tot acest calvar prin care trecem? Eu nu-i interzic sa-si vada copilul. Poate sa vina sa o vada sa stea 1 -2 ore cu ea. Dar sa nu ia o cu el pana nu se pronunta divortul si de asemenea sa nu mai mearga la gradinita sa ajungem sa ne certam pe acolo.
Se poate face ceva pentru a evita toata aceasta situatie? Ordonanta de urgenta ar putea fi folosita in acest caz? cat timp ar dura obtinerea ei?
Se poate desigur pe calea judecatoreasca a se stabili provizoriu un program de vizitare a minorului dupa incredintarea acestuia dvs pana la divort, insa nici o autoritate judecatoreasca nu va incuviinta numai vizita sotului 1-2 ore la domiciliul dvs, trebuie gasita acea formula de intelegere de catre ambii parinti pentru ca este in folosul si interesul absolut al minorului.
Sunt cu totul de acord ca tatal are dreptul sa-si viziteze copilul/ sa-l ia la plimbare sau la el si dupa divort totul se va face dupa un program.
Din pacate in acest moment s-a ajuns la un grad de neincredere atat de mare incat eu si sotul meu nu mai puteam avea comunica.
Daca as sti ca exista o posibiliatate legata prin care sa stiu ca ia copilul azi si-l aduce maine dar ne lasa in pace in restul ar fi minunat. Ma refer la aceasta posibilitate pana se va pronunta divortul.
Nu putem sa stam nu stiu cate luni in stresul asta. Sau sa-i dau copilul si sa nu-l mai aduca pentru ca poate sa-l ia. Nu mi se par normale toate aceste lucruri.
Doamna, cereti urgent, prin Ordonanta presedintiala, stabilirea domiciliului minorului la dvs. pana la terminarea divortului si stabilirea unui program de vizitare.
Trebuie sa faceti urgent aceasta treaba, altfel riscati ca de la o plimbare sa nu va mai inapoieze copilul si da, e dreptul lui la fel cum e al dvs. de a locui cu copilul. Si daca-l retine suficient de mult, poate dovedi ca el se ocupa de copil si poate cere domiciliul minorului la el si plata unei pensii alimentare de catre dvs.
Da, ar trebui sa procedati asa dar cum judeca unele instante se poate respinge ordonanta pe motiv ca nu ar fi urgenta.
Trebuie foarte bine gandita ordonanta si mai ales analizata putin jurisprudenta instantei respective.
Pe de alta parte, ca sa fie tot absurd si in stil tipic romanesc, daca nu ii dati copilul la domiciliul lui de frica ca nu mai vine cu el, instanta ar putea sa considere ca sunteti de rea-credinta si sa aveti probleme neplacute si surprinzatoare.
Cel mai bine ar fi sa deschida el procesul si sa asteptati.
Insa puteti deschide procesul si chiar daca instanta ar respinge ordonanta ati avea o justificare ca macar ati incercat.
Depinde foarte mult si unde va judecati intrucat sunt instante si instante...
Stimata doamna , situatia tensionata prin care treceti atat dumneavoastra cat si copilul dar nici tatal nu trebuie scos din aceasta ecuatie ; este de inteles.Ati ales solutionarea acestui litigiu pe calea justitiei, este in regula . Pot sa va zic ca exista inca o posibilitate , incepand cu 15 feb 2013 prin intermediul MEDIERII .
iN INTERESUL SUPERIOR AL COPILULUI ESTE CA SA STABILITI DE COMUN ACORD ,UN PLAN PARENTAL, care reglementeaza toate cele invocate de dumneavoastra.
Avantajul este ca puteti convenii inpreuna, este rapid , nu costa mult si in spiritul legii.Problema dv chiar are solutii si termenele lungi astfel le puteti scurta spre bucuria tuturor partilor aflate in conflict. De pe tabloul mediatorilor din orasul dv puteti sa va alegeti mediatorul , va doresc succes!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Custodie comuna
mariusd1982
Buna ziua
Am si eu cateva nelamuriri. Am divortat de sotie in 2012, am un baiat care are acum 7 ani, sentinta divortului a fost custodie comuna cu domiciliul ... (vezi toată discuția)