avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare corporala din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare corporala din culpa

buna ziua la toata lumea..as dori sa primesc un sfat in legatura cu un accident rutier petrecut in 2010 care s-a soldat cu ranirea unei persoane care s-a angajat in traversarea drumului public cu 3 metri dupa o trecere de pietoni.la judecarea cauzei pe fond am primit o pedeapsa de un an cu suspendare..as mai avea vreo sansa la recurs sa-mi dovedesc nevinovatia?
Cel mai recent răspuns: mariustec , utilizator 10:27, 19 Februarie 2013
ma deplasam pe centura aradului la ora 9 am,drumul era aglomerat,uscat iar vizibilitatea era foarte buna(20 august)..cand am ajuns la intersectia de la b.a.t(e si un omv acolo) am oprit deoarece treceau vehicule din stanga si din dreapta cu toate ca aveam prioritate iar cand m-am pus in miscare,trecand de trecerea de pietoni aflata imediat dupa intersectie, am observat pe trotuarul din partea mea(dreapta) o femeie care mergea citind o hartie..am claxonat pentru a o face atenta(trotuarul este f aproape de partea carosabila) iar la cateva momente aceasta mi-a iesit in fata autocarului pe care-l conduceam lovindu-se in coltul din dreapta jos al parbrizului autocarului...am oprit instantaneu,am sunat la 112 iar cand am deschis usa la autocar femeia era chiar langa acesta..la fata locului nu s-au gasit urme de franare..politistii rutieri veniti la accident au mentionat in p.v.de constatare ca femeia a traversat pe trecerea de pietoni iar eu as fi proiectat-o unde se afla si ca nici macar nu am franat..eu am declarat ca nu aveam viteza deoarece abia plecasem dupa loc in urma cu 10-15 metri..la expertiza expertul a notat ca nu poate stabili viteza de deplasare deoarece nu are destule date(urme ale pneurilor in asfalt) si "a apreciat" ca impactul s-ar fi produs pe trecerea ptr pietoni neluand in calcul nici o declaratie e vreunui martor sau chiar declaratia celui de al doilea sofer care se afla langa mine si a declarat ceea ce declarasem si eu in p.v...la judecarea cauzei pe fond nu mi s-a aprobat cererea de contraexpertiza pe motiv ca prima era destul de clara.. as dori o parere despre acest caz cu care ma confrunt din 2010..
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2013
mariustec, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni deoarece victima nu a fost atenta ioan-cristian ioan-cristian in data de 19.08.2011 am accidentat o fata pe trecerea de pietoni. eu am incetinit la prima trecere de pietoni, iar ea crezand ca masina o sa se opreasca a ... (vezi toată discuția)
Trecere strada colț intersecție ilarion_tgv ilarion_tgv Bună seara, În aceasta seara, tocmai am fost santionat ca, am trecut strada prin loc nepermis, conform specificatiilor agenului de politie. În realitate ... (vezi toată discuția)
Accident masina si pieton dan gina dan gina eu pieton am travsersat pe langa trecerea de pietoni, de fapt la 5,80 inainte de trece, a venit o masina in curba, m-a lovit usor, organul constatator nu a ... (vezi toată discuția)