avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare banca cooperatista
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare banca cooperatista

Buna ziua. M-am inscris in cursa pentru a ocupa un loc de munca in cadrul unei banci cooperatiste. Insa, pentru asta trebuie sa indeplinesc unele cerinte printre care cea mai dubioasa mi se pare garantia imobiliara. Nedetinand un imobil a trebuit sa apelez la parintii mei, carora le este frica de acest lucru. Dumneavoastra ce spuneti, este periculoasa acesta cerinta? Cum ar trebui sa procedez. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:05, 19 Februarie 2013
Pentru ce vi se cere garantie imobiliara ?
Mi se cere garantie imobiliara deoarece lucrez cu banii bancii. Banca are mai multe sucursale in zona si eu ma deplasez de la una la alta. Stau cateva ore la o sucursala, incasez bani apoi merg la alta sucursala si la sfarsitul zilei trebuie ajung la sediu sa ii predau.
Iar ei imi cer garantia imobiliara sa fie acoperiti de riscul de a lua banii si sa fug, de a-i pagubi..
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2013
petru38, utilizator
Se poate solicita constituirea unor garanţii suplimentare, în funcţie de natura şi valoarea bunurilor gestionate, constînd din:
a) afectarea unor bunuri imobile sau bunuri mobile de folosinţă îndelungată, proprietate a gestionarului sau a unor terţi, pentru garantarea faţă de agenţii economici, autorităţile sau instituţiile publice, a acoperirii pagubelor ce s-ar cauza de gestionar;
b) obligaţii asumate de terţi faţă de agenţii economici, autorităţile sau instituţiile publice de a acoperi pagubele ce s-ar cauza de gestionar, fie integral, fie pentru o sumă determinată.
Garanţia suplimentară prevăzută la alineatul precedent poate fi constituită şi în numerar.
- art.10 din Legea nr.22/1969 -

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie imobiliara la angajare alina.alina alina.alina Sunt in discutii de angajare la o anumita firma. Postul pe care urmeaza sa il ocup este de Director Magazin. Gestiunea imi va fi predata mie, si pentru ca ... (vezi toată discuția)
Dobanda-garantie materiala laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 La incetarea activitatii in cadrul unei firme in care am detinut functia de gestionar,odata cu returnarea garantiei materiale,nu trebuia returnata si dobanda ... (vezi toată discuția)
Garantie angajare Radul Radul Buna ziua. Am fost la un interviu pentru postul Agent vanzari. Am fost acceptat si mi se cere o ipoteca de 60. 000 lei. precizez ca mi s-a spus de aceasta ... (vezi toată discuția)