avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA CAT PLATESC TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

CAT PLATESC TVA

Achizitionez marfa de la un NEplatitor de tva, in valoare de 3578 lei in vederea revanzarii. Adaosul meu comercial este de 1236 lei.Societatea mea este platitoare de TVA. Cat platesc tva la aceasta tranzactie?
Mentionez ca nu sunt contabil, dar dupa gandirea mea ar trebui sa platesc TVA in valoare de 296.64 lei (1236*24%)
Contabilul meu sustine ca TVA de plata se afla astfel: 3578+1236 = 4814*24% = 1155,36 lei tva de plata la stat. X-(
Pentru mine T.V.A inseamna taxa pe valoarea adaugata, adica la 1236, adaosul meu, se adauga 24% pe care trebuie sa ii dau statului.
Va rog frumos, imi puteti spune unde anume in lege scrie ca contabilul meu are dreptate? (nr lege, articol, aliniat, etc)
Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:50, 18 Februarie 2013
Buna seara,

Potrivit art.137, alineatul 1 din Codul fiscal
Baza de impozitare a taxei pe valoarea adăugată este constituită din:
a) pentru livrări de bunuri şi prestări de servicii, altele decât cele prevăzute la lit. b) şi c), din tot ceea ce constituie contrapartida obţinută sau care urmează a fi obţinută de furnizor ori prestator din partea cumpărătorului, beneficiarului sau a unui terţ, inclusiv subvenţiile direct legate de preţul acestor operaţiuni;

Contabilul are dreptate.

Numai bine,
Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2013
CONTABIUM, Contabil
...pe de alta parte, TVA-ul il colectati de la clientii dv., nu il dati din propriul buzunar.
Si cum sa colectati TVA numai la adaos, in conditiile in care Dvs. nu ati dedus TVA aferent facturii de achizitie? Trebuie sa colectati TVA la intreaga valoare. Chiar daca va convine sau nu, contabilul Dvs. v-a informat corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog lamuriti-ma raoul23 raoul23 am 2 intrebari care cantaresc enorm de mult in activitatea mea.detin o societate in romania platitoare de tva.activitatea societatii mele este comert cu ... (vezi toată discuția)
Neplatitor tva duicud duicud o firma de comert cu amanuntul a trecut in iulie de la platitor la neplatitor TVA. As dori sa ma informez cu privire la inregistrarile contabile necesare la ... (vezi toată discuția)
Referitor la stoc de marfa degradata calitativ pendre pendre Va rog frumaos sa-mi scrieti daca la scoaterea din gestiune a stocului de marfa degradat calitativ TVA-ul colectat 4427 il aplic si la adaosul comercial sau ... (vezi toată discuția)