avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu odihna

Buna ziua ,

Va rog sa ma ajutati va rog cu un raspuns la urmatoarea intrebare:

O persoana este angajata din data de 07.11.2012 si doreste sa isi ia concediu de odihna in luna august 2013( toate cele 21 zile) .Am calculat asa: 21 zile CO/12luni=1,75 zile/luna
Pana in august vor fi 9 luni lucrate si atunci : 9x1,75 =15,75 rotunjit 16 zile.
Este corect daca facem programarea ( 07.08.2013-28.08.2013)?

Dar in cazul unui salariat care a avut cim cu 1 ora/zi si din 07.11.2012 s-a schimbat norma la 8 ore/zi? La cate zile de concediu are dreptul( dorete sa-l ia tot in august 2013).

Va multumim anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: andreeani , utilizator 16:36, 19 Februarie 2013
1. Ii puteti da toate cele 21 de zile de CO cuvenite pentru anul 2013 si daca inceteaza contractul individual de munca (CIM) inainte de 01.01.2014 atunci ii retineti din ultima chenzina contravaloarea zil;elor de CO efctuate si necuvenite.

2. Pentru CIM cu timp partial se acorda acelasi numar de zile de CO ca si pentru salariatii cu CIM cu timp normal (de 8 ore pe zi).
Va multumim pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu neefectuat alinapene alinapene Am urmatoarea situatie - un salariat a fost in concediu de odihna in ianuarie 2011 - 16 zile (concediul restant pe 2010), iar la 1 februarie ii inceteaza ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu de odihna efectuate/neefctuate, ccm vechi si ccm nou Iamyou Iamyou Buna ziua! Am o nelamurire la care as dori sa ma ajutati. La actualul loc de munca am o vechime de peste 4 ani. Pana in data de 30 septembrie 2021 am avut ... (vezi toată discuția)
Am draptul la zile de concediu pe anul 2008? gordunel gordunel Buna ziua, As dori sa stiu si eu daca am dreptul si daca da la cate zile de concediu am dreptul anul acesta. Am 22 de ani si pana in prezent am lucrat doar ... (vezi toată discuția)