avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... urgent !!legea 139 art.5
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

urgent !!legea 139 art.5

buna ziua! va rog sama ajuati. am facut un act constitutiv al unui srl si nu stiu sigur daca la litigii pot sa pun urmatorul "Litigiile societăţii cu persoane fizice sau juridice sunt de competenţa instanţelor judecătoreşti.
Litigiile născute din raporturile contractuale pot fi soluţionate şi prin arbitrajul Comercial de pe lângă Camerele de Comerţ şi Industrie, în temeiul Decretului Lege nr.139 art.5 lit.j din Codul de procedură Civilă.
Societatea poate insera clauza compromisorie în contractele încheiate cu persoane juridice."
mai este valabil???va multumesc ff mult!!
Cel mai recent răspuns: ContSters212422 , utilizator 09:33, 20 Februarie 2013
După părerea mea, pentru ca să nu aveți probleme de competența instanței de judecată pentru litigiile apărute după 15.02.2013, ar fi bine să faceți un act adițional prin care să înregistrați la ORC mențiunile cu privire la noul temei legal privitoare la instanțele arbitrale.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arbitraj comercial alina_cj alina_cj Buna ziua, As dori un astfel de contract (vezi toată discuția)
Curte de arbitraj - persoane fizice Nafets Nafets un litigiu intre o persoana juridica si o persoana fizica poate fi solutionat de curtea de arbitraj? Un contract poate prevedea astfel de clauze? Sunt legale? ... (vezi toată discuția)
Clauza Borza Borza Intr-un contract de antrepriza este inserata o clauza prin care se specifica faptul ca in caz de litigii intre societate si persoana fizica-beneficiar sunt de ... (vezi toată discuția)