avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie incetare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie incetare contract de munca

buna ziua,
pe 22 ianuarie mi-am dat demisia de la locul de munca si nu am primit nici acum decizia de incetare. imi puteti spune daca este un termen limita de eliberare si care este acesta? trebuie sa primesc un exemplar in original ( manager-ul mi-a spus ca imi trimite o copie)?
va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:11, 19 Februarie 2013
1. Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

2. Demisia este cu sau fara preaviz?
demisia a fost fara preaviz cu acordul partilor.

multumesc
In acest sens, depuneti o solicitare in scris la angajator sa va comunice un exemplar de pe decizia de incetare a c.i.m. .. daca in termen de 15 zile de la înregistrarea solicitarii nu primiti decizia respectiva atunci sesizati ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie incetare cim m_3 m_3 Buna ziua. In urma cu aproximativ o luna am depus o cerere de demisie la firma de contabilitate cu care lucreaza angajatorul. Nici pana astazi angajatorul nu ... (vezi toată discuția)
Demisie la zi otiliap otiliap buna ziua in cat timp de la depunerea demisiei la zi conf art 81 alin 8 trebuie sa primesti de la angajator actele de lichidare? angajatul ce obligatii mai ... (vezi toată discuția)
Demisie miralu26 miralu26 buna ziua, am depus o cerere de demisie cu acordul ambelor parti respectand preavizul de 15 zile, fiindu mi aprobata abia in ultima zi, timp in care vazind ca ... (vezi toată discuția)