avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire indiviziune curte comuna condominiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire indiviziune curte comuna condominiu

Buna ziua draga forum,
As dori sa gasesc o cale de urmat in dorinta de a ne separa /cumpara cota parte din curtea comuna ce ne este atribuita de stat in chirie.
Este un imobil interbelic cu 6 apartamente in regim condominium, cu intrari separate ce dau la doua strazi.
Apreciind cu bun simt aceasta separare este posibil fizic, nu putem indupleca administratia sa ne dea spre vinzare o parcela ce ar putea sa ne puna la adapost de traiul la comun cu vecinii care devin din ce in ce mai "expansionisti.
Este posibil sa dam statul in judecata pt iesire din indiviziune si un expert sa ne "aloce " o portiune pe care sa o putem plati?
Cum ar fi implicati ceilalti proprietari in aceasta separare?
Cu multumiri anticipate pentru orice raspuns ar putea sa ma ajute sa recapat linistea...
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2013
DeniseR, utilizator
Cel mai recent răspuns: DeniseR , utilizator 18:56, 23 Februarie 2013
Dumneavoastra aveti la acest moment dreptul asupra unei anumite cote indivize, insa ceea ce va doriti este partajarea. Aceasta nu se poate realiza datorita naturii juridice a condominiului si a coproprietatii fortate perpetue. Din pacate pentru Dumneavoastra nu puteti deveni proprietar exclusiv pe cota respectiva.
Dorim partajarea / dreptul de proprietate sau folosire exclusiva doar a portiunii de curte comuna care poate fi desemnata de un expert al instantei. Insist sa cred ca ne putem separa cu o intrare care nu ar afecta dreptul de folosinta sau accesul la utilitati ai celorlati proprietari.
Ma tem si de faptul ca este posibil ca alt vecin ar porni o actiune de acest fel si vom fi lasati cu un culoar de trecere ...va multumesc pentru solutii si sprijin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sad cumparat cu legea 550/2002 neo871 neo871 Buna ziua, Am cuparat un spatiu cu alta destinatie in baza legii nr. 550/2002. In contract se spune ca am devenit (de fapt societatea mea) proprietarul unei ... (vezi toată discuția)
Tarif taxa judiciara -iesire din indiviziune contestator contestator Cat este taxa de timbru+timbru judiciar pt actiune iesire din indiviziune? Este vorba despre o casa cu 3 apartamente si terenul aferent. Se plateste o taxa ... (vezi toată discuția)
Copropietate ctcristina ctcristina buna ziua, vreau sa devi copropietar pe o portiune de pamant aflata intre case, metionez ca zidul m,eu este hotar. Am cazut de acord cu vecini mei sa devenim ... (vezi toată discuția)