avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrator imobile poate fi PFA?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrator imobile poate fi PFA?

O asociatie de proprietari poate angaja PFA pentru munca de administrator? Mentionez ca este autorizat pe baza atestatului.
ITM-ul poate avea obiectii?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 20:27, 20 Februarie 2013
Asociatia poate opta pentru angajarea unui administrator PFA.

ITM-ul nu are de ce sa aiba obiectii deoarece cu faceti contract civil si el are grija sa-si declare toate darile la stat, impozite, contributii .... Asociatia nu mai declara nimic, asigurandu-i doar banii ceruti prin contractul civil.
Ca are atestat de la primarie nu inseamna ca este deja PFA. Pentru a fi PFA trebuie sa fie inregistrat la Registrul Comertului,ca si o firma,apoi la finante. Toti administratorii sunt obligati sa aiba atestat pentru a practica aceasta meserie,doar ca fiecare poate lucra cum doreste,cu CIM si taxele catre stat sunt in sarcina asociatiei,sau isi face PFA si atunci declaratiile si taxele il privesc.
Multumesc pentru raspunsuri. Stiu (desigur) ca trebuie sa ai autorizatie de la Registrul Comertului. O am, doar ca ITM-ul de care apartin ne cam ameninta si considera ca unica modalitate de angajare este CIM. Am intrebat ca sa ma linistesc.
Daca mai "umblati" pe forum o sa gasiti mai multe subiecte pe aceasta tema.
ITM-ul se refera la ceilalti angajati ai asociatiei: ingrijitori cladiri, gospodari, instalatori si alte meserii. Presedintele este musai sa-si intocmeasca contract de mandat, la fel comisia de cenzori, daca sunt oameni din asociatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributii la asociatia de proprietari utilizator-1 utilizator-1 adminstratorul de bloc are in atributii si contabilitatea asociatiei? as dori sa stiu acest lucru, pt in cazul asociatie in care locuiesc, suntem obligati sa ... (vezi toată discuția)
Angajare administrator imobil la o asociatie proprietari. pmariusf2005 pmariusf2005 Buna ziua Sunt administrator la o asociatie de proprietari si am fost angajat cu Conventie Civila de prestari de servicii. Doresc sa stiu daca este legal ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii cu taxele si impozitele unui cim, platite de beneficiar Octavia Turbatu Octavia Turbatu Buna ziua. E stabilita obligativitatea incheierii unui CIM in cazul administratorului. Dar daca se constata ca din iulie 2012, exista un contract PRESTARI ... (vezi toată discuția)