in contextul in care parintii lasa un apartament unuia din cei 3 copii ai lor prin act de v-c in timpul vietii acestora,fara a sti ceilalti frati,ce sanse mai au cei doi in momentul aflarii acestui fapt
Daca acest contract s-a facut cu rezerva dreptului de uzufruct sau de rendita, fratii beneficiaza de prezumtia instituita de art 845, care spuna ca acest act de vanzare-cumparare a fost de fapt o donatie degizata. Daca fratele ce a cumparat nu reuseste sa faca dovada platii reale a pretului, atunci va pastra 1/4 din bun, cealalta parte de 3/4 fiind impartita in mod egal intre cei 3 frati. Daca in masa succesorala sunt si alte bunrui, rezerva succesorala a celor 2 frati care nu au cumparat, poate fi reintregita din aceste bunuri.
Daca este un contract de anzare-cumparare pur si simplu, fratii ce nu au cumparat vor trebui sa dovedeasca faptul ca nu s-a platit pretul real si sa obtina astfel desfiintarea contractului.
buna ziua si eu sunt intr-o ssituatie asemanatoare dar am luat legatura cu un avocat si mi-a spus ca nu se mai poate face nimic
deci fiica a cumparat casa de la mama ei fara sa stie fratele in urma cu doi ani
fratele a aflat dupa ce a murit mama lui adica acum 3 luni
credeti ca are fratele vreo sansa sa anuleze contractul de vinzare cumparare cu uzufruct viager
va rog raspuns de specialitate
va multumesc