in contextul in care parintii lasa un apartament unuia din cei 3 copii ai lor prin act de v-c in timpul vietii acestora,fara a sti ceilalti frati,ce sanse mai au cei doi in momentul aflarii acestui fapt
coca1955, nu poate fi vorba despre anulare decît în condiţiile în care oricare act poate fi anulat. Aici este vorba doar despre o acţiune în reducţiune întemeiată pe art.845 C.civil, dacă rezerva succesorală a fratelui a fost încălcată şi doar dacă fiica nu va putea face dovada plăţii preţului vînzării.
Avocatul fie cunoaşte existenţa dovezilor privind plata preţului (fapt care îl îndreptăţeşte să facă afirmaţia privind imposibilitatea fratelui de a obţine reducţiunea), fie nu cunoaşte prevederile art.845 C.civil.
dupa decesul parintilor celor doi useri, acele acte ar putea fi atacate in instanta daca se poate demonstra pretul nereal, lipsa pretului....vreun viciu de consimtamant.
poate parintii nu mai erau in deplinatatea facultatilor mentale in momentul incheierii acelor acte...pot fi mai multe situatii...
daca actul este valabil, intrucat omul dispune cum doreste asupra bunurilor lui...poate fi vorba de reductiune...daca s-a intrat in cota de mostenire ce i s-ar cuveni fratelui caruia i-afost lasat "praful de pe toba"...
va multumesc de raspuns si ce ma sfatuiti sa fac sa dau in judecata pe sora sotului meu?
am f multe argumente ca nu a dat banii pe apartament ca a pacalit-o era nevazatoare dar dupa cite am inteles
a avut doi martori la notariat care au fost de fata cica a adus si un psihiatru ca este in toate facultatile mintale
desi era o persoana cu handicap si lua pensie si de insotitor
deci va rog mult daca ma sfatuiti cum sa fac sa am cistig de cauza
sanatate astept raspuns
Donatie
Miculescu Sorin
parintii ( tata vitreg )mi-au donat un apartament cu uzufruct viager.Deoarece mai am doi frati vitregi a-s vrea sa stiu daca mai au si drepturi la acest ... (vezi toată discuția)