avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... declaratie de acceptare a succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

declaratie de acceptare a succesiunii

Buna ziua la toata lumea!
Am mai scris, mi s-a raspuns la intrebare insa tot nu mi-e clar... presupunand ca vreau sa dau declaratia de acceptare a succesiunii sub semnatura privata, cum o fac ca sa fie valabila? o fac in prezenta unui avocat? Important e sa demonstrez ca am facut-o in interiorul celor 6 luni de la deces.
Va intreb pt. ca la problemele pe care le am eu(creditori neachitati), inca nu stiu daca imi convine sau nu sa accept succesiunea si nu as vrea sa-mi para rau mai tarziu...
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florentina Paven , Avocat 10:20, 17 Februarie 2009
Conform art.689 din Codul Civil "acceptarea poate fi expresa sau tacita.Este expresa cand se insuseste titlu sau calitatea de erede intr-un act autentic sau privat:este tacita cand eredele face un act, pe care n-ar putea sa-l faca decat in calitatea sa de erede si care lasa a se presupune neaparat intentia sa de acceptare".In opinia mea ar trebui sa consultati un avocat si apoi sa hotarati daca acceptati sau nu mostenirea
Daca este vorba de o mostenire cu pasiv, atunci puteti face o acceptare sub beneficiu de inventar, astfel incit daca se pune problema unor creditori, acestia sa nu va poate urmari decit in limita activului succesoral dobindit. Pentru a putea decide asupra modalutatii de acceptare este bine sa consultati un avocat, care pe baza actelor pe care i le puneti la dispozitie va poate sfatui cel mai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acceptare tacita a mostenirii DORISSS DORISSS Cu ce acte (cum) faci dovada de acceptare tacita a mostenirii, daca nu ai fost la notariat in cele 6 luni de la decesul parintilor? Multumesc! (vezi toată discuția)
Optiuni succesorale... ContSters4579 ContSters4579 Art. 1108 Felurile acceptării (1) Acceptarea poate fi expresă sau tacită. (2) Acceptarea este expresă când succesibilul îşi însuşeşte ... (vezi toată discuția)
Succesiune jenicaprod jenicaprod Tatal meu a murit in anul 1977, iar mama mea a murit in anul 2002. Am dezbatut succesiunea decat dupa tatal meu, cand singura mostenitoare a ramas mama. Dupa ... (vezi toată discuția)